Οδηγός του ΟΑΣΘ ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς: Τους ειπε να μην φωνάζουν και τον χτύπησαν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άσχημη κατάληξη είχε η βάρδια ενός οδηγού λεωφορείου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) το βράδυ του Σαββάτου καθώς κατέληξε στα επείγοντα του νοσοκομείου όταν δέχθηκε άγριο ξύλο από νεαρούς επιβάτες επειδή τους έκανε μια απλή παρατήρηση να μην φωνάζουν!

Το περιστατικό γνωστοποίησαν με σημερινή τους ανακοίνωση τόσο ο ΟΑΣΘ όσο και τον Συνδικάτο Εργαζομένων του Οργανισμού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, το συμβάν έγινε στο λεωφορείο της γραμμής 72, στη Νέα Μηχανιώνα. Στο όχημα ανέβηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα περίπου 20 επιβάτες οι οποίοι μιλούσαν δυνατά και ενοχλούσαν τους υπόλοιπους. Ο οδηγός τους είπε να σταματήσουν να φωνάζουν. Τότε, δύο άτομα από την ομάδα του επιτέθηκαν με γροθιές.

Σύμφωνα με όσα είπε στο thesstoday.gr, ο πρόεδρος του των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, ο οδηγός έχει κάταγμα στη μύτη ενώ έχει τραυματιστεί επίσης στα μάτια και στα χέρια. Όπως τονίζει οι νεαροί πρέπει να είχαν μαζί τους γκλομπ από καουτσούκ.

Τόσο ο Οργανισμός όσο και οι εργαζόμενοι καταδικάζουν την επίθεση και στέκονται δίπλα στον οδηγό που ξυλοκοπήθηκε. Μάλιστα, οι συνάδελφοί του τονίζουν πως αν χρειαστεί θα στραφούν στην δικαιοσύνη και θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ:

«Ο ΟΑΣΘ καταδικάζει το απαράδεκτο περιστατικό βίας που καταγράφηκε το βράδυ του Σαββάτου εναντίον οδηγού του. Το επεισόδιο συνέβη σε λεωφορείο της γραμμής 72, στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, όταν, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, δύο νεαροί γρονθοκόπησαν τον οδηγό, με τον τελευταίο να καταλήγει στα επείγοντα του εφημερεύοντος νοσοκομείου.

Αφορμή για την επίθεση εναντίον του εργαζόμενου του Οργανισμού, στάθηκε η έκκληση που απηύθυνε, σε ομάδα περίπου 20 νεαρών, οι οποίοι ενοχλούσαν με τη συμπεριφορά τους τους υπόλοιπους επιβάτες του λεωφορείου. Ο οδηγός τους ζήτησε να χαμηλώσουν τους τόνους και τότε δέχθηκε την επίθεση.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης δεν ανέχεται συμπεριφορές βίας εναντίον των εργαζομένων του και στέκεται δίπλα τους, παρέχοντας ηθική και νομική υποστήριξη, ώστε να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης επικοινώνησε με τον οδηγό του Οργανισμού, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του και δηλώνοντας ότι ο ΟΑΣΘ είναι δίπλα του».

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου των εργαζομένων:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Ο.Α.Σ.Θ. καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε συνάδελφος οδηγός, εργαζόμενος στην γραμμή 72, το βράδυ του Σαββάτου. Ο συνάδελφος μας, εν ώρα εργασίας, δέχθηκε επίθεση από νεαρούς οι οποίοι τον γρονθοκόπησαν με αγριότητα. Έτσι, αντί να ολοκληρώσει το δρομολόγιο με ασφάλεια και να επιστρέψει στο σπίτι του, βρέθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου!

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συνάδελφος μας βρέθηκε αντιμέτωπος με επιθετική συμπεριφορά επιβάτη. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ γίνονται συχνά δέκτες λεκτικών επιθέσεων και, κάποιες φορές, σωματικών.

Οι ύβρεις και οι βιαιοπραγίες σε εργαζόμενους, οι οποίοι πρέπει με ηρεμία να εκτελούν τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών, εξυπηρετώντας με ασφάλεια το επιβατικό κοινό, είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες όχι μόνο από εμάς, αλλά από το σύνολο της κοινωνίας.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ δεν θα μείνει θεατής απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Στεκόμαστε δίπλα στον συνάδελφο που γρονθοκοπήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στεκόμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο που βρίσκεται αντιμέτωπος με επιθετική συμπεριφορά. Θα ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο που προβλέπεται και, παράλληλα, επιφυλασσόμαστε για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων, διαμαρτυρόμενοι για την άσκηση βίας προς τους συναδέλφους μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ