Ν. Νικολόπουλος: Ο Χριστιανισμός παραμένει στην Ευρώπη  θεμελιώδης πολιτισμικός παράγοντας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομιλία Νίκου Νικολόπουλου στην συνάντηση με τον συνασπισμό των συντηρητικών – χριστιανοδημοκρατών στο Ιταλικό κοινοβούλιο.

Ευχαριστούμε πρωτευόντως τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ των μετριοπαθών – συντηρητικών πολιτικών δυνάμεων του Ιταλικού κοινοβουλίου για την υποδοχή !

Ευχαριστούμε και τα αδέλφια της Ιταλίας καθώς και όλους τους πολιτικούς σας  συμμάχους , εσάς όλους που εκλέξατε την κ.Τζώρτζια Μελόνι στην Πρωθυπουργία , και έτσι απο την πρώτη ημέρα σκορπισατε  αισιοδοξία σε όλους εμάς , τους ευρωπαίους πολίτες που έχουμε κοινές αρχές και αξίες καθώς επίσης και ίδιους στόχους.

Σας ευχαριστουμε ειλικρινά γιατι μας δείχνετε τον δρόμο της συνεργασίας που πρέπει να ακολουθήσουμε , για να τα καταφέρουμε στις προσεχείς ευρωεκλογές . Θελουμε να γίνουμε και να νιώσουμε υπερήφανοι πολίτες της Ευρωπαϊκής ένωσης και όχι ψοφοδεείς υπήκοοι μιας Ευρωπαϊκής Επαρχίας με υποτακτικούς κυβερνήτες.

Μακάρι , το ευχόμαστε , να βρεθούν κι άλλες Μελόνι , ώστε  να ανακτήσουν τα ευρωπαϊκά κράτη την εθνική τους υπόσταση και να απαλλαγούν μια και καλή από τους άχρηστους καρεκλοκένταυρους των Βρυξελλών… Αυτούς τους  ελάχιστα λαοφιλείς «τιμητές» , που όποιον  δεν είναι σύμφωνος με τις προσταγές τους , τον χαρακτηρίζουν ως εθνικιστή , ακραίο , ομοφοβικό , μεταφασίστα και άλλα παρόμοια .

ΝΙΝΙΚΙΤΑΛΙΑ
Ο Νίκος Νικολόπουλος

Αυτούς που απαιτούν την κατάργηση του δικαιώματος «βέτο» των επιμέρους χωρών , αυτούς που παρουσιάζουν  ως ένα είδος δικτάτορα τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας κ. Όρμπαν. Ποιον αυτόν που εξελέγη για τρίτη συνεχόμενη θητεία, αυξάνοντας την εκλογική του δύναμη στο εξωπραγματικό για τα ευρωπαϊκά κοινοβουλευτικά δεδομένα ποσοστό του 53% !

Οι Έλληνες χριστιανοδημοκράτες, που είμαστε αντίθετοι στις εθνοκτονες και αντικοινωνικές πολιτικές , προστρέξαμε  σε εσάς με την βεβαιότητα  ότι συμμερίζεστε την αγωνία αλλά και το όραμά μας για μια Ευρώπη αντάξια της ιστορίας και του πολιτισμού της. Γνωρίζουμε ότι πιστεύουμε στις ίδιες διαχρονικές  αρχές και αξίες και με βάση αυτές προτείνουμε την δημιουργία πολιτικού μετώπου για την υγιέστερη και αποτελεσματικότερη κοινή μας προσπάθεια στο να χτίσουμε μία Ευρώπη  που θα αξίζει για τα παιδιά μας. Εμείς που εκφράζουμε ρητές  επιφυλάξεις για τον ρόλο των Γερμανών στην Ευρώπη, και των λοιπών ταγων του γκλομπαλισμού .Εμεις που είμαστε μετωπικά αντίθετοι με την πλήρη κατάργηση της ομοφωνίας στην ΕΕ

Γνωρίζετε ασφαλώς οπως και εμεις ότι  επί της ουσίας το βέτο έχει ήδη καταργηθεί χάρις στις απίθανες γερμανικές μεθοδεύσεις των τελευταίων ετών σε όλους τους τομείς πλην εκείνων της εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και ασφάλειας όπου, όπως είναι λογικό, κάθε χώρα επιθυμεί να έχει ένα ύστατο μέσο προστασίας απέναντι σε βλαπτικές, για τα ζωτικά της συμφέροντα, αποφάσεις τρίτων.

Η ομοφωνία ομως δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι υπήρξε ο θεμέλιος λίθος της ιδρυτικής Συνθήκης της ΕΕ που βασιζόταν στο δημοκρατικό αξίωμα: «ένα κράτος – μία ψήφος».  Θα επιτρέψουμε να καταργηθεί επειδή δε βολεύει τους Γερμανούς στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν τη νέα Pax Germanica στην Ευρώπη.

Εμείς που προτάσσουμε το συμφέρον της πατρίδας  πάνω από τις προσταγές του ιερατείου των Βρυξελλών , βλέπουμε  στα πρόσωπα σας τους φυσικούς μας ηγέτες στην ευρωβουλή .  Το απόστημα δεν είναι το διακοσμητικό ευρωκοινοβούλιο και η στρατιά των σκανδαλωδώς χρυσοπληρωμένων Ευρωβουλευτών, αλλά η κορυφή της πυραμίδας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα που είναι σάπιο από τα θεμέλια του. Το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι λέει μια παροιμία του λαου μας !

Κύριε Πρόεδρε  του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ των μετριοπαθών συντηρητικών βουλευτών , αγαπητές φίλες , αγαπητοί φιλοι , συνοδοιπόροι στον καλό αγώνα για την υπεράσπιση των σπουδαίων ιδανικών και των κοινωνικών μας κατακτήσεων , επιτρέψατε μου να θέσω το ξεροκέφαλο , βασανιστικό ερώτημα σε ποια Ευρώπη σήμερα ζούμε ;

Οι επόμενες εκλογές αποτελούν ένα δύσκολο crash test  για όλες και όλους τους πολίτες της Ε.Ε.

Αξίζει να θυμηθούμε πως όταν οι ιδρυτές πατέρες της Ευρώπης, ο Ρομπέρ Σουμάν, ο Ντε Γκάσπερι ή ο Αντενάουερ, ξεκινούσαν το εγχείρημά τους, ήταν  προφανές γι’ αυτούς ότι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός είναι ένας εκκοσμικευμένος χριστιανισμός.

Σήμερα στην Ευρώπη που ζούμε ποιες αξίες επικρατούν με την επέλαση της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ;

Δυστυχώς αλλά αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι μια – μια απορρίπτονται οι παραδοσιακές αξίες και αλλάζει και το ανθρωπολογικό μοντέλο (η οικογένεια, η σεξουαλικότητα, η γυναίκα).

Η ελευθερία του προσώπου υπερνικά ήδη όλους τους υπερβατικούς κανόνες.

Με την επικράτηση του αχαλίνωτου δικαιωματισμου δεν υπάρχει πλέον κοινή ηθική και ισοπεδώνονται ακόμα και οι εκκοσμικευμένες χριστιανικές αξίες.

Οι διαχρονικές αξίες του Ευρωπαϊκού πολιτισμού δεν διδάσκονται και δεν διαπνέουν ουτε την νομοθεσία .

Δεν είναι πλέον για τους Ευρωπαιους πολίτες ούτε κοινές ούτε κατανοητές,

οι χριστιανικές αξίες στα δε αστικα κόμματα – ακόμα και σε πολλά συντηρητικά που συγκροτούν την ομαδα του Ευρωπαϊκού λαϊκού κομματος δεν είναι πλέον ούτε κοινές ούτε κατανοητές, οι χριστιανικές αξίες .

Η αποχριστιανοποίηση διαδέχεται την εκκοσμίκευση και αφήνει χώρο για τον ιδεολογικό άγευστο χυλό της παγκοσμιοποίησης.

Κόμματα που διακηρύττουν την πίστη τους στην Χριστιανική πίστη νομοθετούν  στην άνευ όρων και προϋποθέσεων άμβλωση, παραβιάζοντας το δικαίωμα στη ζωή του αγέννητου παιδιου !

Δεν τους αρκεί το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφύλων,

αλλά με νόμους προσπαθούν να εξομοιώσουν την ιερότητα του γάμου μεταξύ ανδρός και γυναικός   που διαιωνίζει την ζωή μέσω της παιδοποιίας.

Προχωρούν οι δήθεν super προοδευτικοί , ακόμα και στην νομιμοποίηση της κτηνοβασίας , και πολλών άλλων αφυσικων   σεξουαλικών προτιμήσεων.

Θεσμοθετούν το δικαίωμα  της υιοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά δεν προστατεύουν το δικαίωμα του παιδιου να μεγαλώσει με μητέρα και πατέρα και όχι με το γονέα Α,Β,Γ…

Το να προτάσσουν λοιπόν κάποια δήθεν κεντροδεξιά κόμματα τη «χριστιανική ταυτότητα» χωρίς να υπερασπίζονται τις χριστιανικές αξίες και τους κανόνες ζωής , αποτελεί πράξη εξαπάτησης του εκλογικού σώματος , που έχει ως μόνο σκοπό την ψήφο εκείνων που εξακολουθούν να πιστεύουν και να κρατούν ακέραιες τις αρχές και τις παραδόσεις .

Σε χώρες όπως η Ελλάδα τα κόμματα εξουσίας, που υπηρετουν την παγκοσμιοποίηση και έχουν την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία παραχαράσσουν,  αποκόπτουν η έστω περιορίζουν την κλασική παιδεία ή όταν το μπορούν την βάζει ακόμα και στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ο σκοπος ανίερος και προφανής. Επιδιώκουν να κόψουν τις ρίζες  του άνθρωπου από τον ευρωπαϊκό χριστιανικό πολιτισμό  και να καταφέρουν την κατάργηση των ηθικών και κλασικών αξιών που έχουν ως τώρα καθιερωθεί και την αντικατάσταση τους  με καινοφανείς αφύσικες ιδεοληψίες  της Βαρβαρότητας,  Αλαζονείας,  Πλεονεξίας, της κτηνώδους Βίας, του τέλους της Ιστορίας, των νέων παρά φύσει σχέσεων, του παραλογισμού   της «Νέας Τάξης» της  παγκόσμιας  Δικτατορίας.  

Με έναν συστηματικό και περίτεχνο τρόπο στο βωμό του δικαιωματισμου διαστρέφεται ἡ ἔννοια τοῦ καλοῦ, τοῦ ἠθικοῦ, του δικαίου , τοῦ ὡραίου καὶ προβάλλεται τὸ κακό, τὸ ἀνήθικο, το άδικο , τὸ ἄσχημο.

Αγαπητές και αγαπητοι η Ευρώπη του 2023 ομως αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα .

Βιώνει γεωπολιτικές συγκρούσεις οικονομικές αναταράξεις που σκορπίζουν φτώχεια , αδικία , πόνο αλλα και μια γενικευμένη ανησυχία για την επόμενη μέρα.

Στο πολιτικό πεδίο , οι δυνάμεις που ανήκουν στο μετριοπαθες δημοκρατικο  συντηρητικό τόξο και βρίσκονται απέναντι στα κόμματα που επιδιώκουν την παγκοσμιοποίηση με την αποχριστιανοποίηση της Ευρωπης, την πολτοποίηση των αρχών και αξιών , με την κατάργηση της ιδιοπροσωπίας των λαών και της φυσιογνωμίας των ΕΘΝΩΝ κρατών, βρίσκονται υπό διωγμό .

Η οικονομική και μιντιακη διαπλοκή δεν αφήνει χωρο για να προβληθούν οι θεσεις και οι προτάσεις μας . Και αυτό είναι ένα μείζον θέμα Δημοκρατιας .

Είπε ο  Άλμπερτ Αϊνστάϊν

«Ο κόσμος δεν θα καταστραφεί από αυτούς που κάνουν το κακό, αλλά από αυτούς που παρακολουθούν  και δεν κάνουν τίποτα»  

Εμείς λοιπόν οι έλληνες Χριστιανοδημοκράτες δεν μένουμε άπραγοι και δειλοί . Απόφαση μας είναι η καθημερινή αντίσταση στην  ολοκληρωτική μετάλλαξη η οποία είναι δύσκολη και προβληματική.

Είμαστε εδώ στα δύσκολα και είμαστε πολλοί και μπορούμε να φέρουμε την αναγέννηση , αρκεί να ξεπεράσουμε τους τεχνητούς ή και άλλους διχασμούς και να υψώσουμε στεντόρεια τη φωνή της Συνείδησης μας.

Προτεινουμε σε ολους τους ομοιδεατες μας και σήμερα με σεβασμό και διάκριση σας ζητούμε να τεθεί στην ατζέντα των θεμάτων προς συζήτηση η δημιουργια ενος νεου ρωμαλέου πανευρωπαϊκου κινηματος των συντηρητικών ελευθερων ανθρωπων , που να λειτουργήσει και να γιγαντωθεί  σε όλες τις ευρωπαϊκές  χώρες , ώστε να γίνουμε στην ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ η υπολογίσιμη μεταβλητή στη διαμόρφωση του πολιτικού χάρτη ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Μια ματιά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις με τις σχετικές μετρήσεις και τις αντίστοιχες προβλέψεις αρκεί , για να αντιληφθούμε τις ραγδαίες μεταβολές που παρατηρούνται στον πίνακα μετακινήσεων των ψηφοφόρων προς τις πολιτικές οικογένειες των Βρυξελλών , που βρίσκονται εκτός του συστημικού Εθνομηδενιστικου τόξου .

Προκαλούν αίσθηση ακόμα και τα τελευταία ευρήματα της μέτρησης που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ιδρύματος Αντενάουερ, το οποίο όπως γνωρίζετε αποτελεί την δεξαμενή σκέψης του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Γερμανίας.  Οι πολίτες ,όχι μόνο της Γερμανίας, αλλά όλων των ευρωπαϊκών χωρών δείχνουν με μεγάλα ποσοστά την προτίμησή τους στα πατριωτικά συντηρητικά κόμματα και ταυτόχρονα  την πίστη τους στην ενίσχυση των παραδοσιακών αξιών και αρχών όπως τις διακήρυξαν οι πρώτοι οραματιστές ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Ο Χριστιανισμός, παρέμεινε και παραμενει στην Ευρώπη  θεμελιώδης πολιτισμικός παράγοντας ανεξάρτητα από τη θρησκευτική πίστη των πολιτων .Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα της Eurostat το 71% των Δυτικοευρωπαίων αυτοχαρακτηρίζονται Χριστιανοί (υπό την ευρεία έννοια), 24% άθρησκοι και 5% μουσουλμάνοι. Στην Πορτογαλία, την Ιταλία, την Αυστρία και την Ιρλανδία το ποσοστό των χριστιανών φτάνει το 80%, ενώ στο Βέλγιο, στη Νορβηγία, στην Ολλανδία και τη Σουηδία είναι μικρότερο από 56%.

Στην Ελλάδα το 81,4% «αισθάνονται» Χριστιανοί ορθόδοξοι, ενώ το 70% δηλώνουν πίστη στον Θεό .

Οι χριστιανικές αξίες ευτυχώς συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και τους «άθεους» .Αρκετά κομμουνιστικά κόμματα που έφριξαν από την έκλυση των ηθών όσο και οι χριστιανοί , στηρίζουν τον θεσμό της οικογένειας και κηρύσσουν τη σεξουαλική εγκράτεια, την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία.

Έτσι και οι αποκαλούμενες «συντηρητικές» θέσεις δεν διακρίνονται πια τόσο εύκολα από τις λεγομενες  «προοδευτικές» ή τις «επαναστατικές» αφου είμαστε η πλειοψηφία των πολιτων που διεκδικούμε  τις χριστιανικές μας ρίζες , όχι μόνον μέσω της πίστης, αλλά και μέσω των αξιών.

Η δική μας αίσθηση είναι ότι σε μια ιδιαίτερη και δύσκολη στιγμή της κοινής μας πατρίδας που είναι η Ευρώπη , εμείς πρέπει να είμαστε πρωτοπόροι σε μια προσπάθεια ανακοπής της ηθικής , κοινωνικης, οικονομικής  παρακμής, της ενδοτικότητας, του εθνικού και κοινωνικού διχασμού, στην καταστροφή της πολύπαθης μεσαίας τάξης και στην εξαθλίωση των αδύνατων.

Ασφαλως δεν μας διαφεύγει πως κανένα κομμα και καμμία ηγεσία δεν μπορεί να επαναφέρει, μια θρησκεία η ένα κώδικα αξιών  με τη νομοθεσία και την αστυνομία.

Το πνεύμα δεν ακολουθεί τον νόμο, προηγείται του νόμου.  Το να θέλει κανείς να επιβάλλει τις αρχές και τις ιδέες του  με τον νομικό κανόνα σημαίνει ότι υποβιβάζει το πνευματικό κίνημα.  Ας μην βαυκαλίζονται ομως  οι πρωταγωνιστές κατάπτωσης.

Στις ευρωεκλογές θα βρουν απέναντί τους όχι ένα κίνημα διαμαρτυρίας , γιατι είμαστε κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Είμαστε η έκφραση ενός λαού αποφασισμένου να μην εξαπατηθεί πλέον, να επαναφέρει την πραγματική Δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο, την οικονομική ευημερία για τους πολλούς και όχι για τους λίγους  να προστατέψει την ειρηνικη συμβίωση των λαών , να υπερασπιστεί την Κοινωνία.

Αυτά και πολλά ακόμα ενώνουν όλους εμάς τους Χριστιανοδημοκράτες μαζί με πολλούς ακόμα  συμμαχητές και από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και αποφασίσαμε με ελεύθερη βούληση να συμπορευτούμε με εσας όλους τους συντηρητικούς που δείξατε το δρόμο και καταφερατε να κερδίσετε πρώτα  την εμπιστοσύνη κατόπιν την ψήφο  και εν συνεχεια την διακυβέρνηση της χώρας με την άξια πρωθυπουργό σας .

Είμαστε βέβαιοι πως μαζί όλοι εμείς οι συντηρητικοί, οι μετριοπαθείς, οι  Χριστιανοδημοκρατες, μπορούμε να πετύχουμε και να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας.

Στις ευρωεκλογές εμείς οι συντηρητικοί δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ