Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Ακρίβεια και προπαγάνδα: Ατενίζουν ως παρατηρητές τη λαίλαπα που οι ίδιοι δημιούργησαν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτίναξαν τις τιμές ενέργειας με δόλο και σκοπιμότητα, συμπαρασύροντας ολόκληρη την αγορά…

Ο λαός εδώ και πολλές ημέρες, και σε πολλά καθημερινά πρωτοσέλιδα, κυριολεκτικά φλομώνεται με την είδηση της ύπαρξης ακρίβειας, λες και περιμένει απο τις εφημερίδες να την μάθει, από τα ολίγα μη κυβερνητικά φύλλα, ως και για τον αγώνα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση αυτής, απο τα φιλοκυβερνητικά φύλλα που είναι και τα περισσότερα, μη άγνωστο το γιατί!

Όλως περιέργως πουθενά δεν αναφέρεται ή δεν αναφέρονται οι αιτίες που την προκάλεσαν. Επίσης και στις σχετικές, στα τραπέζια της τηλεόρασης, συζητήσεις δεν αναφέρεται. Το μόνο που όχι μόνο απλά αναφέρεται και προβάλλεται είναι ο κυβερνητικός «αγώνας» (ποιός αγώνας;) στα σουπερμάρκετ καταστήματα, κυρίως, για την βεβαίωση προστίμων στα προϊόντα που φέρονται να φέρνουν υπερκέρδη! Και λοιπόν; Τι το λοιπόν, όταν το «δούλεμα πέφτει σαν σύννεφο».

Αξιότιμοι κύριοι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν μπορείτε τίποτα να πράξετε κουκουλώνοντας την αιτία που είναι μόνο μία. Εσείς!

Όταν αυξήσατε ξαφνικά, και με την αστεία δικαιολογία της αύξησης της τότε εποχιακής αύξησης της τιμής των υδρογονανθράκων, την τιμή του ρεύματος τρις επάνω τι άλλο άραγε να περιμένατε πλην της, κατά τρις, αύξησης των εισοδημάτων ΔΕΗ και παρόχων; Οι τιμές των υδρογονανθράκων εδώ και 50 χρόνια ανεβοκατεβαίνον και σε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, κυμαινόμενες, από την αύξηση που εσείς επικαλεστήκατε, και ποτέ δεν συνέβη τέτοιο μέγεθος κλοπής του λαϊκού εισοδήματος. Αυτό αποδεικνύεται και από την μείωση των διεθνών τιμών σε επίπεδα ίδια με τα πριν το τρις χαράτσωμα, και όμως οι τιμές της ΔΕΗ παρέμειναν και ούτε συζήτηση γι αυτό.

Συνεπώς οφείλεται πρώτα να επαναφέρετε τις τιμές της ενέργειας εκεί που πρέπει, δηλαδή εκεί που ήσαν, και στην συνέχεια τα πάντα θα ομαλοποιηθούν. Και οι τιμές τροφίμων θα μειωθούν, ανάλογα, αφού η τιμή της ενέργειας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παραγωγή αυτών αλλά και όλων των υπολοίπων αγαθών.

Άρα αν θέλετε μία Ελλάδα ανταγωνιστική, εξαγωγική, και μη παρακμάζουσα, όπως την έχετε καταντήσει, προχωρήσατε στην διόρθωση του κορυφαίου σας λάθους, διότι η παραδοχή αυτού εις την οποία αναγκαστήκατε να προβήτε, δια της «εμβαλωματικής» εποχιακής χορήγησης επιδομάτων ενέργειας, δεν σας αρμόζει. Μόνο οι ριζικές αποφάσεις για λύση του συγκεκριμένου εγκλήματος, και όχι μόνον, αναδεικνύουν προσωπικότητες.

Πολύ όμως πρόσφατα δημοσιεύτηκε, και που δεν διαψεύστηκε, σχόλιο που έλεγε, και έδειχνε την Αλεξία Μπακογιάννη, μέλος της δυναστείας, αναμεμιγμένη σε σχετικές «μπίζνες». Λες;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ