Υπουργικο συμβουλιο στο Ισραηλ για την απελευθέρωση των ομήρων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, όλα δείχνουν πως οι πληροφορίες για τα περί συμφωνίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς για την απελευθέρωση ενός μεγάλου αριθμού ομήρων από εκείνους που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου από τους παραστρατιωτικούς στο νότιο Ισραήλ επιβεβαιώνονται.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τους Ισραηλινούς, στις 6 θα συνεδριάσει το πολεμικό συμβούλιο της χώρας, ακολουθούμενο στις 7 από το συμβούλιο ασφαλείας, ενώ στις 8 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, προκειμένου να εγκρίνουν τη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων.

Νωρίτερα σήμερα σε συνάντησή του με στρατιώτες στο νότιο Ισραήλ, ο Νετανιάχου, αναφερόμενος στους ομήρους της Χαμάς, δήλωσε τα εξής: «Καταγράφουμε πρόοδο. Δεν θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να πούμε πάρα πολλά (…), αλλά ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα». Από την πλευρά του, ισραηλινός αξιωματούχος ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία για την απελευθέρωση τουλάχιστον 53 ατόμων -40 παιδιών και 13 μητέρων-, ενώ δεκάδες άλλοι θα μπορούσαν επίσης να απελευθερωθούν, με αντάλλαγμα την παράταση της συμφωνημένης εκεχειρίας. Πρόσθεσε δε ότι υπάρχουν ακόμη «τεχνικά ζητήματα» που πρέπει να επιλυθούν.


Δείτε το βίντεο Bansky – The Children of Gaza (Τα παιδιά της Γάζας):

@avgerinosxBansky The children / les enfants / Die Kinder / Τα παιδιά

♬ πρωτότυπος ήχος – @avgerinosx

ΔΗΜΟΦΙΛΗ