Ανώτερος σύμβουλος Μπάιντεν στο Ισραήλ για την αποτροπή πολέμου με τον Λίβανο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ανώτερος σύμβουλος του Μπάιντεν, Άμος Χόχσταϊν, έφτασε στο Ισραήλ τη Δευτέρα για συνομιλίες με ανώτερους ισραηλινούς αξιωματούχους για την αποτροπή ενός πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, δήλωσαν Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία στον Λευκό Οίκο με την ισραηλινή στρατιωτική δράση στον Λίβανο να επιδεινώνει τις εντάσεις κατά μήκος των συνόρων, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν περιφερειακό πόλεμο.

Μέλη της κυβέρνησης Μπάιντεν ανησυχούν ότι το Ισραήλ προσπαθεί να προκαλέσει τη Χεζμπολάχ και να δημιουργήσει ένα πρόσχημα για έναν ευρύτερο πόλεμο στον Λίβανο που θα μπορούσε να παρασύρει τις ΗΠΑ και άλλες χώρες περαιτέρω στη σύγκρουση, ενώ οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι αρνούνται αυτήν εικασία κατηγορηματικά, όπως γράφει η αμερικανική ‘Axios’.

Ο Χόχσταϊν έφτασε στο Ισραήλ μετά από άλλη μια μέρα κλιμακούμενης αψιμαχίας μεταξύ της Χεζμπολάχ και των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων στα σύνορα, με σφοδρούς βομβαρδισμούς από την μαχητική ομάδα με έδρα τον Λίβανο και αεροπορικές επιδρομές από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.

Ο Χόχσταϊν αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ, τον Ισραηλινό Υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ, τον αρχηγό του επιτελείου του IDF Χέρζι Χαλεβί και τον Ισραηλινό σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζάτσι Χανέγκμπι, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος.

 «Αυτό το ταξίδι βασίζεται στην επίσκεψη του Χόχσταϊν στη Βηρυτό στις αρχές του μήνα, όπου κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να δουν τη σύγκρουση στη Γάζα να κλιμακώνεται και να επεκτείνεται στον Λίβανο», είπε Αμερικανός αξιωματούχος.

«Ενώ βρίσκεται στο Ισραήλ, ο Χόχσταϊν θα τονίσει ότι η αποκατάσταση της ηρεμίας κατά μήκος των βόρειων συνόρων του Ισραήλ είναι υψίστης σημασίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα τόσο για το Ισραήλ όσο και για τον Λίβανο».

Το Ισραήλ έχει εκκενώσει δεκάδες χιλιάδες κατοίκους από ισραηλινά χωριά και πόλεις κοντά στα σύνορα με το Λίβανο για προληπτικούς λόγους.

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος είπε ότι αυτοί οι πολίτες δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους εάν πιστεύουν ότι υπάρχει απειλή στην άλλη πλευρά των συνόρων.

The Hellenic Information Team


Δείτε το βίντεο Bansky – The Children of Gaza (Τα παιδιά της Γάζας):

@avgerinosxBansky The children / les enfants / Die Kinder / Τα παιδιά

♬ πρωτότυπος ήχος – @avgerinosx

ΔΗΜΟΦΙΛΗ