Σε άλλη χώρα ο Χατζηδακης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ελληνική οικονομία ακόμη πιο ψηλά! Αυτό είναι το μήνυμα που προκύπτει από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2024, τον οποίο κατέθεσα σήμερα στη Βουλή μαζί με τον αρμόδιο υφυπουργό Θάνο Πετραλιά.

Τα βασικά στοιχεία του είναι τα εξής:

– H ελληνική οικονομία έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ανθεκτική τα τελευταία χρόνια παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, ξεπερνώντας πολλές φορές τις προβλέψεις.
– Προβλέπονται υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης σε σχέση με τη φετινή χρονικά, χαμηλότερος πληθωρισμός, ακόμα μεγαλύτερη μείωση του δημοσίου χρέους και πιο υψηλά ποσοστά απασχόλησης.
– Θετικές εξελίξεις για τις επενδύσεις: Φέτος είχαμε μια αύξηση τους κατά 7,1%, ενώ το 2024 προβλέπεται αύξηση κατά 15,1%.
– Ενσωματώνονται μόνιμες φοροελαφρύνσεις με 7 διαφορετικούς τρόπους. Παράλληλη όμως στόχευση για το 2024 είναι η περαιτέρω μείωση της φοροδιαφυγής, με την εφαρμογή δράσεων σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα.
– Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης και το 2024 είναι η άσκηση μιας ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής. Με εισοδηματικές αυξήσεις, αλλά και αύξηση δαπανών για την Υγεία (+20% στην επιχορήγηση για τα νοσοκομεία) και την Παιδεία (+255 εκατ. ευρώ), με κονδύλια που σε πολύ μεγάλο ποσοστό θα προέλθουν από τον περαιτέρω περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Και το 2024 θα προχωρήσουμε μπροστά με την ίδια συνταγή που εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια. Θα επιδιώξουμε δηλαδή να συνδυάσουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα με τις αναπτυξιακές πολιτικές και την κοινωνική ευαισθησία στην πράξη. Την αποτελεσματικότητα με τη δικαιοσύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ