Πολιτικο σκάνδαλο στην Ιταλια με υπουργο που τυχαίνει να ειναι και γαμπρός της Μελονι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα πολιτικό σκάνδαλο ταλανίζει τις τελευταίες ώρες την Ιταλία με την αντιπολίτευση να είναι στα κάγκελα. Ο υπουργός Γεωργίας και γαμπρός της Τζόρτζια Μελόνι απαίτησε χθες να κατέβει από τρένο χωρίς να υπάρχει προγραμματισμένη στάση, αγνοώντας τους επιβάτες

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα ζήτησε από τον μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας, που εκτελούσε δρομολόγιο από Τορίνο προς Σαλέρνο, κοντά στην Νάπολη, να κάνει στάση εκτός προγράμματος στο δεύτερο αεροδρόμιο της Ρώμης, Τσαμπίνο, για να μπορέσει να κατέβει, αναφέρουν εκτενή δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.

Το αίτημα του υπουργού, ο οποίος είναι και γαμπρός της πρωθυπουργού, ικανοποιήθηκε και συνέχισε το ταξίδι του με υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Όπως είπε, υπήρχε καθυστέρηση του τρένου λόγω προβλημάτων του σιδηροδρομικού δικτύου και γι αυτό ζήτησε να κατέβει.

Η είδηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δυνάμεων της ιταλικής αντιπολίτευσης. Από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα υπογραμμίζεται ότι «ο υπουργός δεν μπορεί να μετατρέψει τα ιταλικά τρένα σε ιδιωτικό του αυτοκίνητο» και ότι «η είδηση της μη προγραμματισμένης στάσης στο Τσαμπίνο είναι ένδειξη μεγάλης αλαζονείας και αποτελεί χαστούκι προς όλους Ιταλούς πολίτες που ταξίδευαν με τον ίδιο συρμό».

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, «πρόκειται για κατάχρηση εξουσίας χωρίς προηγούμενο και αν η είδηση επιβεβαιωθεί επίσημα, θα πρέπει να ζητηθεί η παραίτηση του υπουργού».

Ο πρόεδρος του Κινήματος Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για ένα άκρως εσφαλμένο μήνυμα της πολιτικής προς τον κάθε πολίτη, σε μια φάση περικοπών και αυστηρότατης δημοσιονομικής πολιτικής».

Απαντώντας στις επικρίσεις ο Τομάζο Φότι, εκπρόσωπος στην Βουλή του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι «Αδέλφια της Ιταλίας», τόνισε ότι ο Λολομπρίτζιντα ήθελε πάση θυσία να μπορέσει να παρευρεθεί σε πρωτοβουλία κατά της Μαφίας στον ιταλικό Νότο. Πρόσθεσε, τέλος, πως όταν ήταν πρωθυπουργός, «ο Ρέντσι είχε χρησιμοποιήσει το κυβερνητικό αεροσκάφος για προσωπικές του υποθέσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ