Τρεις Αμερικανοί είναι από τους πρώτους που απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας κρατουμένων στη Γάζα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρεις Αμερικανοί που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα από την επίθεσή της στο Ισραήλ τον περασμένο μήνα αναμένεται να είναι μεταξύ των τουλάχιστον 50 κρατουμένων που θα απελευθερώσει το παλαιστινιακό κίνημα βάσει συμφωνίας που επιτεύχθηκε με το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Κατάρ, γράφει αιγυπτιακό δημοσίευμα επικαλούμενο δηλώσεις υψηλόβαθμου Αμερικανού αξιωματούχου.

Ο αξιωματούχος αποκάλυψε ότι οι τρεις από αυτούς περιλάμβαναν ένα τρίχρονο κορίτσι και οι γονείς της ήταν μεταξύ των 1.200 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, ανέφερε το Reuters.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι περισσότεροι από 50 κρατούμενοι, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, είναι πιθανό να απελευθερωθούν μόλις σταματήσουν οι μάχες.

1 242
Τρεις Αμερικανοί που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα από την επίθεσή της στο Ισραήλ τον περασμένο μήνα αναμένεται να είναι μεταξύ των τουλάχιστον 50 κρατουμένων που θα απελευθερώσει το παλαιστινιακό κίνημα, γράφει το αιγυπτιακό δημοσίευμα.

Η ισραηλινή κυβέρνηση και το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς ανακοίνωσαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης ότι κατέληξαν σε συμφωνία για ανταλλαγή κρατουμένων και καθιέρωση εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας για περίοδο 4 ημερών.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση είχε επικυρώσει τη συμφωνία που ορίζει την απελευθέρωση 50 γυναικών και παιδιών που κρατούνται από τη Χαμάς εντός 4 ημερών, εκτός από την παύση των μαχών κατά την ίδια περίοδο.

Το κίνημα της Χαμάς ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το Ισραήλ θα απελευθερώσει 150 Παλαιστίνιες γυναίκες και παιδιά που κρατούνται στις φυλακές του, σύμφωνα με τη συμφωνία που ήρθε μετά από δύσκολες και περίπλοκες διαπραγματεύσεις για πολλές ημέρες με «αποφασισμένες και εκτιμημένες προσπάθειες του Κατάρ και της Αιγύπτου».

Πάνω από ένας μήνας έχει περάσει από την έναρξη της επιχείρησης «Πλημμύρα Al-Aqsa» που διεξήγαγε το παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς στους ισραηλινούς οικισμούς δίπλα στη Λωρίδα της Γάζας, κατά την οποία συνελήφθησαν αρκετοί Ισραηλινοί στρατιώτες και έποικοι, σημειώνουν «Τα νέα του Καΐρου».

The Hellenic Information Team


Δείτε το βίντεο Bansky – The Children of Gaza (Τα παιδιά της Γάζας):

@avgerinosxBansky The children / les enfants / Die Kinder / Τα παιδιά

♬ πρωτότυπος ήχος – @avgerinosx

ΔΗΜΟΦΙΛΗ