Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Ένα μήνα χωρίς πλοιο το Αγαθονησι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεράστιες ελλείψεις σε βασικά είδη αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στο Αγαθονήσι καθώς εδώ και ένα μήνα δεν έχει έρθει πλοίο στο νησί!

Σύμφωνα με όσα είπε στο Mega, ο δήμαρχος του νησιού, Ευάγγελος Κόττορος πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της ακριτικής περιοχής με άλλα νησιά. Εκτός από τις ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης οι κάτοικοι δεν μπορούν να πάνε και στα ιατρικά ραντεβού τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμα και η υγεία τους!

Στο πλαίσιο της εγκατάλειψης που βιώνει το Αγαθονήσι, υπάρχει πιθανότητα να κλείσει και η μοναδική επιχείρηση που υπάρχει στο νησί η οποία ασχολείται με την ιχθυοκαλλιέργεια και απασχολεί 20 – 30 άτομα.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος «δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει καμία απάντηση από καμία αρμόδια υπηρεσία. Έρχονται κάτι μικρά πλοιάρια, έκτακτα και αυτά. Δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τις επισκέψεις μας σε γιατρούς. Το βασικότερο είναι το μεγάλο πλοίο που δεν μπορούν να διακινηθούν προϊόντα, εφόδια, φορτηγά αυτοκίνητα».

Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, σύμφωνα με τον κ. Κόττορο, ωστόσο δεν υπήρχε σε τόση έκταση.

«Ενώ οι γραμμές προκηρύσσονται συνήθως τους θερινούς μήνες, φέτος αργήσανε πολύ και οι συμβάσεις έχουν λήξει. (…) Εδώ και έναν μήνα έχει διακοπεί η συγκοινωνία με μεγάλο πλοίο. (…) Δημιουργούνται ελλείψεις και περιμένω να δοθεί λύση γιατί έχουμε φτάσει στα όριά μας».

Στο νησί μένουν 150 κάτοικοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ