Παρέμβαση κόλαφος του Σωκρατη Φάμελλου για τις αποχωρήσεις απο το Συριζα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την θλίψη του για τις αποχωρήσεις των 9 αντιφρονούντων εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι εκείνοι οι αντίπαλοί τους, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πρακτικές της διακυβέρνησής του.

«Είναι μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη που με θλίβει και προσωπικά» δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στη Ναυτεμπορική.

«Είναι αρνητική εξέλιξη και για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τα συμφέροντα της κοινωνίας διότι αδυνατίζει την αξιωματική αντιπολίτευση την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης υλοποιεί ευρύτατο σχέδιο κατεδάφισης δικαιωμάτων και ασφάλειας» ανέφερε και τόνισε: «δεν είναι αντίπαλοί μας όσοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο αντίπαλος είναι ο κ. Μητσοτάκης, η ακρίβεια, η φτώχεια. Για όλους τους πολλούς κάνουμε πολιτική, αυτό θέλω να πω στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Σ. Φάμμελος τόνισε ότι οι διαφορές έπρεπε να είχαν συζητηθεί: «Η αποχώρηση είναι λάθος. Προοικονομεί πολιτικές διαφορές οι οποίες δεν έχουν συζητηθεί στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφωνία εστιάζει στο πρόσωπο του προέδρου, αλλά υποκρύπτει την αντίθεση με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Έπρεπε να γίνει συζήτηση».

Ερωτώμενος αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ανοιχτός σε συμμαχίες, ο ίδιος απάντησε ότι δεν είναι τώρα η ώρα για τέτοια σενάρια, ωστόσο παραδέχτηκε ότι ο ίδιος έχει ανοίξει γέφυρα επικοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Και με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχουμε διαφορές, αλλά εγώ προσωπικά με την ιδιότητα του προέδρου, έχω ανοίξει γέφυρες επικοινωνίας. Προτεραιότητα είναι μια προοδευτική συμφωνία στην Ελλάδα για να σταματήσουμε τον κ. Μητσοτάκη. Είναι οδοστρωτήρας, κυριολεκτικά» σημείωσε και αναφέρθηκε στη σημασία των ευρωεκλογών και τους ευρωβουλευτές που πρέπει να επιλεχθούν.

«Για ένα κόμμα που θέλει να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και να επιλύει προβλήματα ο πήχης είναι η κυβέρνηση. Δεν είμαι αιθεροβάμων ξέρω πού βρισκόμαστε. Ο στόχος είναι να έχουμε προοδευτική πολιτική για την κοινωνία. Οι συνθήκες πάντα διαμορφώνονται αναλόγως» σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σοβαρά προβλήματα εμπιστοσύνης και απόστασης από κρίσιμα κοινωνικά στρώματα. Πρέπει να κάνουμε τις αλλαγές. Δεν έχουμε δει ακόμα τις πολιτικές τομές του Στέφανου Κασσελάκη σε προγραμματικό λόγο για να δούμε αν είναι επαρκείς. Ο πρόεδρος έχει μια πινελιά παραπάνω. Είναι σημαντικό να καταθέσει και ο ίδιος τις προτάσεις του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ