Κώστας Ζαχαριαδης: Μένω αποφασιστικά, θεωρώ σοβαρό λάθος τον περαιτέρω τεμαχισμό του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά το τελεσίγραφο και το «στρίμωγμα» του Στέφανου Κασσελάκη που συγκάλεσε σήμερα την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου ανακοίνωσε τελικά την αποχώρησή της από το κόμμα. Συνολικά 57 μέλη του κόμματος ανακοίνωσαν σήμερα ότι αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ νωρίτερα ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος ανακοίνωσαν με επιστολή τους στον Κ. Τασούλα την ανεξαρτητοποίηση της ομάδας «6+6». Πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε χωρίς τα πρόσωπα της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Κώστας Ζαχαριαδης: Είναι μεγάλο λάθος η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Ο κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο και τον Ιούνιο ψήφισε για μια κοινοβουλευτική ομάδα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και όχι για δύο.

Η διάσπαση ολοκληρώθηκε με «πυρά» κατά του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι βρίσκεται στα σκαριά νέο κόμμα με σύμπλευση των «6+6» και της «Ομπρέλας», γεγονός που ακούγεται κάπως οξύμωρο αφού οι δεύτεροι ασκούσαν εσωκομματική αντιπολίτευση επί προεδρίας Τσίπρα. Σύμφωνα με πηγές, η ομάδα Αχτσιόγλου μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα θα δημιουργήσουν νέα ΚΟ της οποίας επικεφαλής θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης. Σε ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου πιθανότατα να δούμε τον Νάσο Ηλιόπουλο.

Ανταλλαγή πυρών

Πάντως το διαζύγιο ξεκίνησε με ανταλλαγή πυρών κατά του Κασσελάκη αφού στη δήλωση αποχώρησης των δεκάδων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι 9 βουλευτές: Σία Αναγνωστόπουλου, Έφη Αχτσιόγλου, Χουσεΐν Ζειμπεκ, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Οζγκιουρ Φερχάτ, Θεανώ Φωτίου, Αλέξης Χαρίτσης, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος «αναδείχθηκε δημοκρατικά. Αλλά πορεύεται αντιδημοκρατικά. Διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον μετατρέπει σε ένα άμορφο κόμμα, ενώ την ίδια στιγμή το πολιτικό του στίγμα εκπέμπει ένα συνονθύλευμα αντιφατικών απόψεων χωρίς κανένα προγραμματικό βάθος».

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σχολιάζοντας πως όσα εκτυλίχθηκαν αποτελούν την πρώτη διάσπαση στην ιστορία της Αριστεράς χωρίς ουσιαστική διαφωνία. «Η μόνη “διαφωνία” είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών», σημειώνεται στην ανακοίνωση ενώ επισημαίνεται πως «Η Ιστορία θα κρίνει».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Είναι δύσκολο ν’ απαντήσει κανείς στην πρώτη διάσπαση στην Ιστορία της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου που γίνεται εκτός πολιτικών οργάνων, εκτός κομματικών διαδικασιών, χωρίς πολιτικό επίδικο και χωρίς ουσιαστική διαφωνία.

Καθώς φαίνεται, η μόνη “διαφωνία” όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023, είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και η άρνησή τους να αποδεχθούν τη δημοκρατική ετυμηγορία των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιοι είναι οι λόγοι και οιεπιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση από πλευράς τους της λαϊκής εντολής.

Η Ιστορία θα κρίνει.

Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση στη Βουλή, η ισχυρή φωνή στην κοινωνία, στις μάχες που δίνονται για την ανατροπή των δεξιών και αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πιο κοντά στην κοινωνία, πιο ενωμένος, πιο δυνατός, με την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα θα εκφράσει και πάλι την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, σε πείσμα όσων απεργάζονται χρόνια τώρα ένα ελεγχόμενο δικομματισμό με ή χωρίς δεκανίκια.​

ΔΗΜΟΦΙΛΗ