Βίαιες διαδηλώσεις στο Δουβλίνο κατά μεταναστών έπειτα απο το μαχαίρωμα τριών παιδιών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βίαιες σκηνές διαδραματίζονται στο Δουβλίνο απόψε μετά από τη φρικτή μαζική επίθεση με μαχαίρι στην πλατεία Parnell, στο κέντρο του Δουβλίνου, κατά την οποία τρία παιδιά και δύο ενήλικες τραυματίστηκαν, ορισμένοι σοβαρά.

https://twitter.com/alanoleary21/status/1727736197714207008?s=61&t=MZB0n2Vam-TIfjd5ciZ0ew

Οι εντάσεις είναι υψηλές στην περιοχή με διαδηλωτές κατά της μαζικής μετανάστευσης να βγαίνουν στους δρόμους, κατηγορώντας για τα μαχαιρώματα τα χαλαρά πρωτόκολλα μετανάστευσης που έχουν επιφέρει έκρηξη της μετανάστευσης στην Ιρλανδία, καθώς αυξήθηκε ο αριθμός ξένων που ζητούν άσυλο, τα τελευταία δύο χρόνια.

Η πληροφορία ότι ο δράστης του μαχαιρώματος είναι Αλγερινός, έχει ρίξει λάδι στη φωτιά. Υπάρχουν πάντως αντικρουόμενα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ιρλανδό πολίτη, αλλά η μαρτυρία του ανθρώπου που έπεσε πάνω στο δράστη για να τον αφοπλίσει, κάνει λόγο σαφώς για αλλοδαπό που μιλούσε σε ξένη γλώσσα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πλειονότητα του λαού της Ιρλανδίας επιθυμεί αναθεώρηση και αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής. Το σημερινό έγκλημα πάντως φαίνεται ότι ξεχείλισε το ποτήρι της οργής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ