Χιλιάδες Ιρλανδοί ξεχύθηκαν στους δρόμους, έκαψαν περιπολικά, λεωφορεία, συρμό του μετρό, ενώ εισέβαλαν και σε ξενοδοχείο που φιλοξενεί μετανάστες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νύχτα τρόμου στο Δουβλίνο έπειτα από την φρικτή επίθεση – γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί μία επίθεση κατά μικρών παιδιών σε καθολικό σχολείο της Ιρλανδίας – Που σόκαρε ολόκληρη τη χώρα.

Χιλιάδες Ιρλανδοί ξεχύθηκαν στους δρόμους, έκαψαν περιπολικά, λεωφορεία, συρμό του μετρό, ενώ εισέβαλαν και σε ξενοδοχείο που φιλοξενεί μετανάστες.

Το ξενοδοχείο υπέστη μεγάλες καταστροφές.

«Οι ζωές των ιρλανδών μετρούν»

Άγρια επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης στο Δουβλίνο κοντά στο σημείο της επίθεσης με μαχαίρι και τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, ανάμεσά τους τρία παιδιά. Ο δράστης φέρεται να είναι Αλγερινός γεγονός που προκάλεσε την οργή χιλιάδων Ιρλανδών πολιτών. Ακολούθησαν αντικρουόμενα δημοσιεύματα, που ήθελαν τον δράστη να είναι ιρλανδός πολίτης, αλλά υπάρχει η μαρτυρία του ανθρώπου που έπεσε πάνω του για να τον αφοπλίσει, ο οποίος κάνει λόγο σαφώς για άνθρωπο που μιλούσε σε ξένη γλώσσα.

Ένα περιπολικό της Αστυνομίας πυρπολήθηκε στην συνοικία αυτή, όπου ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών, ενώ συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές με ιρλανδικές σημαίες και πλακάτ με το σύνθημα «Οι ζωές των Ιρλανδώνμετρούν».

Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία μικρά παιδιά, νοσηλεύονται από την επίθεση στο κέντρο της του Δουβλίνου, στην πλατεία Πἀρενλ. Ένα κορίτσι έχει τραυματιστεί σοβαρά ενώ τα άλλα δύο παιδιά νοσηλεύονται με λιγότερο σοβαρά τραύματα. Μια ενήλικη γυναίκα νοσηλεύεται επίσης με σοβαρούς τραυματισμούς και ένας ενήλικος άνδρας έχει υποστεί λιγότερο σοβαρά τραύματα.

Η στιγμή της σύλληψης του δράστη

Ο αρχηγός της Αστυνομίας της Ιρλανδίας δήλωσε απόψε ότι δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της τρομοκρατίας, όσον αφορά στο κίνητρο της επίθεσης του Αλγερινού με μαχαίρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ