Το κράτος θα προσλάβει ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να βρίσκουν τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών, ή των συνυπόχρεων προσώπων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αυξημένες εισπρακτικές ανάγκες του Προϋπολογισμού 2024 ο οποίος προβλέπει «φοροκαταιγίδα» για τους πολίτες και «φοροαφαίμαξη» για τους ελεύθερους επαγγελματίες -με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής- προκαλούν και πρακτικά ζητήματα στις Αρχές.

Σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική», στα νέα κυβερνητικά μέτρα περιλαμβάνεται ο τριπλός έλεγχος των οφειλετών του Δημοσίου, με ταυτόχρονη ενεργοποίηση όλων των μέτρων του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Ακόμα και ιδιωτικούς ντετέκτιβ θα προσλάβει το κράτος για να τους… ρίξει στο «κυνήγι» των μεγαλοοφειλετών, όπως αναφέρεται σχετικά!

Οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα συνδράμουν στις έρευνες των εισπρακτικών Αρχών έτσι ώστε να εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία (κινητά ή ακίνητα) των οφειλετών, ή των συνυπόχρεων προσώπων.

Αυτό, μαζί με την ανάθεση της έρευνας σε ελεγκτικές εταιρείες, ή δικηγόρους, ή δικηγορικά γραφεία, ή κοινοπραξίες αυτών, θα διασφαλίσει την εξεύρεση περιουσιακών στοιχείων για να προχωρήσει κατόπιν η είσπραξη των δημοσίων εσόδων, με τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις και ποινικές διώξεις).

Εκτός από τους ντετέκτιβ όμως, για τους πολίτες που δεν έχουν πληρώσει φόρους και πρόστιμα, προβλέπονται επίσης έφοδοι στα σπίτια τους, αλλά και ο ίδιος εξονυχιστικός έλεγχος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ