16χρονος μαθητης από την Πάτρα δέχτηκε επίθεση από τρεις συμμαθητές του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας ανάμεσα σε ανήλικα παιδιά, με το φαινόμενο να έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας το τελευταίο διάστημα, με σοβαρές συνέπειες! Καθημερινά έρχονται στο φως νέες υποθέσεις με μαθητές που βιώνουν τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια συνομηλίκων τους. Αυτή τη φορά ακόμη ένα επεισόδιο έγινε γνωστό, με πρωταγωνιστές μαθητές από την Πάτρα.

Όπως έκανε γνωστό η μητέρα του θύματος, η επίθεση έλαβε χώρα σε ειδικό σχολείο, στις 9 Νοεμβρίου. Ο 16χρονος αιφνιδιάστηκε από τρεις συμμαθητές του, που του επιτέθηκαν από πίσω και στην συνέχεια τον χτύπησαν βάναυσα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί η γνάθος του αιμάτωμα και κάταγμα, ενώ ο ίδιος φοβάται τόσο πολύ, ώστε αρνείται να βγει από την αίθουσα στα διαλείμματα.

«Ο γιος μου εδώ και δύο χρόνια είχε προβλήματα με 3 παιδιά που φοιτούν στο σχολείο. Τον ενοχλούσαν, τον έβριζαν, έβριζαν την οικογένειά μας, απειλούσαν με ξύλο ακόμα και όταν τον συναντούσαν έξω από το σχολείο και όλο αυτό άνευ λόγου. Είχαν στοχοποιήσει το παιδί και φέρονταν έτσι. το είχα αναφέρει σε δασκάλους και διευθυντές, ήμουν και επανειλημμένα έξω απ΄ το σχολείο, παρέμενα εκεί σε όλο το σχολικό ωράριο για να βλέπω τι γίνεται. Είχα συνεχόμενες συναντήσεις όποτε ήθελαν οι καθηγητές και οι κοινωνικές υπηρεσίες. Πήγαινα και από μόνη μου και τους “ενοχλούσα”, μιλούσα για το συμβάν και στην προηγούμενη και την τωρινή διεύθυνση του σχολείου», είπε αρχικά η κυρία Μαρία, η μητέρα του 16χρονου και συνέχισε:

«Τους έλεγα ότι το παιδί μου απειλείται από μία ομάδα μαθητών, ότι τον απειλούν, θέλουν να τον χτυπήσουν και αυτό που μου έλεγε η διεύθυνση και μου έλεγαν ότι τους απασχολώ από το στήσιμο της σχολικής γιορτής και άλλων δραστηριοτήτων».

«Τους έδωσαν διήμερη αποβολή…»

Η μητέρα του μαθητή υπογράμμισε πως από την δημοσίευση του περιστατικού, η Διεύθυνση πήρε ανεπαρκή, σύμφωνα με την ίδια, μέτρα.

«Από εδώ και πέρα πήγα το παιδί μου στο νοσοκομείο, πήγα στην Ασφάλεια Πατρών όπου κατέγραψαν το συμβάν, μίλησα με τον εισαγγελέα υπηρεσίας. Η Διεύθυνση επικοινώνησε μαζί μου και μου είπαν ότι σε μία έκτακτη σύσκεψη έδωσε 2ήμερη αποβολή και ότι μετέφερε το τμήμα του παιδιού που ήταν ο κύριος υπεύθυνος με 8 χιλιόμετρα απόσταση. Οι άλλοι δύο ως συνεργοί παρέμειναν στο σχολείο μας. Κάθε παιδί περνά την εφηβεία του και προσπαθεί να αντιμετωπίσει το κάθε πρόβλημα. Οι κοινωνικές υπηρεσίες όταν πήγαινα επί 2 χρόνια τι έκαναν;Οι γονείς πολλές φορές είμαστε η μεγάλη πληγή του σχολείου», κατέληξε εκφράζοντας την αγανάκτησή της η κ. Μαρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ