Σοβαρά επεισόδια Πολωνών και Ουκρανών οδηγών: Δύο νεκροί από τον αποκλεισμό!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρομακτικά γεγονότα διαδραματίζονται στα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία, όπου Πολωνοί φορτηγατζήδες έχουν προβεί σε αποκλεισμό των τεσσάρων κύριον διαβάσεων από την Ουκρανία στην Πολωνία, επιθυμώντας τον εξοβελισμό των ουκρανικών φορτηγών από τη χώρα.

Ήδη από τον αποκλεισμό δύο ουκρανοί οδηγοί έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τα επεισόδια είναι σοβαρότατα με τους Ουκρανούς να φωνάζουν συνθήματα από το ναζιστικό παρελθόν, μεταξύ άλλων το «θάνατος στους Πολωνούς»!

Διπλωματική κρίση με το Κίεβο!

Το Κίεβο ετοιμάζεται να εκκενώσει τους Ουκρανούς φορτηγατζήδες που έχουν εγκλωβιστεί  στον αποκλεισμό των συνόρων που ενορχηστρώθηκε από πολωνούς φορτηγατζήδες, δήλωσε στις 23 Νοεμβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Serhii Derkach.

Οι συνθήκες συνέχισαν να επιδεινώνονται για τους φορτηγατζήδες καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος και “έχει εξαντληθεί ο χρόνος για συμβιβασμούς”, δήλωσε ο Derkach.

Μοιράστηκε επίσης μια φόρμα που θα μπορούσαν να συμπληρώσουν οι φορτηγατζήδες εάν ήθελαν να εκκενωθούν.

Νωρίτερα, στις 23 Νοεμβρίου, ένας Ουκρανός φορτηγατζής πέθανε ενώ περίμενε στα σύνορα. Οι πολωνικές αρχές δήλωσαν ότι ο άνδρας πιθανότατα πέθανε από φυσικά αίτια, αλλά το θέμα εξακολουθεί να ερευνάται. Ο φορτηγατζής φέρεται να περίμενε στα σύνορα για περισσότερες από τρεις ημέρες.

Ήταν ο δεύτερος που πέθανε κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού – ένας άλλος φορτηγατζής πέθανε στις 12 Νοεμβρίου, επίσης πιθανότατα από φυσικά αίτια.

Η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Πολωνία απηύθυνε έκκληση στην πολωνική κυβέρνηση να τερματίσει τον αποκλεισμό μετά τον θάνατο του δεύτερου φορτηγατζή, τονίζοντας ότι απειλεί τις ζωές ανθρώπων.

Οι θάνατοι και η αναστάτωση που συνδέονται με τον αποκλεισμό που έχει εκταθεί τώρα στην τρίτη του εβδομάδα έχουν συσσωρευτεί, σε συνδυασμό με την είδηση ​​ενός ακόμα αποκλεισμού από Σλοβάκους φορτηγατζήδες στα σύνορα με τη Σλοβακία.

Πολωνοί φορτηγατζήδες άρχισαν να μπλοκάρουν τρία συνοριακά σημεία διέλευσης στις 6 Νοεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση των κανόνων μεταφοράς της ΕΕ για τα ουκρανικά φορτηγά, προκαλώντας τεράστιες ουρές και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Πολωνοί φορτηγατζήδες παραπονιούνται ότι ο μεγάλος αριθμός Ουκρανών οδηγών που εισέρχονται στην Πολωνία μεταφέρουν αγαθά από την Πολωνία σε άλλες χώρες, υποτιμώντας τις τοπικές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις φθηνότερες ουκρανικές τιμές.

Ουκρανοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της βιομηχανίας αρνούνται τις κατηγορίες. Η ΕΕ έχει προειδοποιήσει την πολωνική κυβέρνηση να διασφαλίσει το τέλος του αποκλεισμού.

Αν και οι διαμαρτυρόμενοι Πολωνοί φορτηγατζήδες είπαν ότι ο αποκλεισμός θα ισχύει μόνο για μη βασικά αγαθά, η Ukrinform ανέφερε στις 20 Νοεμβρίου ότι φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια ή καύσιμα και άλλα βασικά αγαθά βρίσκονταν σε ετοιμότητα στα σύνορα για μέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ