Συναινεί ο Χρήστος Σπίρτζης στην συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για Τέμπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναινεί ο Χρήστος Σπίρτζης στην συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για Τέμπη όπως ανέφερε ο ίδιος στη συζήτηση στη Βουλή.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Μεταφορών ανέφερε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Να αντιμετωπίσετε με περηφάνια και διάθεση ελέγχου τα πεπραγμένα μου στο υπουργείο Μεταφορών, χωρίς καμία διάθεση συντροφικής αλληλεγγύης» δήλωσε προσθέτοντας ότι «αν υπάρχουν τυχόν ευθύνες είναι δικές μου και μόνο, και όχι του ΣΥΡΙΖΑ μου ή του Αλέξη Τσίπρα».

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών παρέθεσε, το πόρισμα της ΕΔΕΛ (Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου) αλλά και τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εκδόθηκαν όσο ήταν υπουργός και χαρακτήριζαν πλημμελή την αρχική σύμβαση 717..

«Είχαμε μία σύμβαση του 2014 που προέβλεπε υλικά και λογισμικό που είχαν πάψει να παράγονται πριν ακόμα από το 2014. Δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί η σύμβαση για να έχουμε σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης χωρίς τη συμπληρωματική σύμβαση» σημείωσε. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έπρεπε να γίνει διπλή σιδηροδρομική γραμμή, την οποία ολοκλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ