Συνελήφθησαν πειρατές της συνδρομητικής τηλεόρασης και χρήστες παράνομων αποκωδικοποιητών!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκαλύφθηκε η δράση τους και πιάστηκαν στην φάκα!

Κατάστημα στον Πειραιά, ενώ -υποτίθεται- δραστηριοποιούταν στην πώληση ηλεκτρονικών ειδών, στην πραγματικότητα μεταπουλούσε παράνομες υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης σε εκατοντάδες τελικούς χρήστες… Πλήρη στοιχεία των οποίων κρατούσε εξάλλου σε μεγάλη λίστα πελατών.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, βρέθηκαν πολλά μετρητά, παράνομες ψηφιακές συσκευές καθώς και πλήρης γραπτή λίστα πελατών με ονόματα και διευθύνσεις. Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος καθώς και ο υπάλληλος, ελεγχόμενοι για κύκλωμα αναμετάδοσης συνδρομητικής τηλεόρασης, αλλά και για αδικήματα “περί όπλων”.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες ξεκίνησαν και σε οικίες, οχήματα και άλλες επιχειρήσεις. Το μπελά τους φαίνεται να βρήκαν με τις αρχές και οι πελάτες που βρισκόταν στο κατάστημα την ώρα της εφόδου, αφού εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω να έχουν αγοράσει πειρατικά box και να ανανεώνουν παράνομες συνδρομές. Στο στόχαστρο των αρχών είναι πολλά παράνομα μαγαζιά σε όλη την επικράτεια και προβληματισμός επικρατεί για την ανομία που επικρατεί σε παρόμοια καταστήματα που δεν κινούν υποψίες.

Παράλληλα, εντείνονται οι έρευνες κατά της πειρατείας μετά την αύξηση των ηλεκτρονικών εγκλημάτων, αλλά και των διαφυγόντων εσόδων πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ