Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Αποχώρησαν απο τον ΣΥΡΙΖΑ Παρασκευόπουλος και Κυρίτσης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Νίκος Παρασκευόπουλος και ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα, με το όνομά τους να προστίθεται στη μακρά λίστα αυτών που έχουν… κουνήσει το μαντίλι στην Κουμουνδούρου.

Ο κ.Παρασκευόπουλος μέσω άρθρου του στο news247.gr, γνωστοποίησε την αποχώρησή του, γράφοντας χαρακτηριστικά -μεταξύ άλλων:

«Η αποχώρησή μου από το ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με πολλούς συντρόφους φίλους και φίλες, δεν αποτελεί διαζύγιο από τον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, ούτε συνδέεται με πικρίες. Προσωπικά δοκιμάστηκα, ας κρίνουν οι άλλοι, απέκτησα γνώσεις και έγινα ταπεινότερος συνειδητοποιώντας πόσες δυσκολίες και δεσμεύσεις έχει η πολιτική δράση. Δεν παραλείπω όμως τις βαθιές ευχαριστίες: Όχι μόνο στους συναδέλφους μου, αλλά και στους μαθητές και στις μαθήτριές μου που προσήλθαν και εργαστήκαμε μαζί σε υποθέσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ύστερα της Βουλής. Θαύμαζα τη δουλειά τους, μοιραστήκαμε πολλά άγχη και λιγότερες χαρές, σήμερα είμαστε όλοι φίλοι. Επίσης, ευχαριστώ ιδιαίτερα όσους αγωνιστήκαμε για να αντιμετωπίσουμε ειδικά τις βαρβαρότητες που συνδέθηκαν με την έκδοση του γνωστού «επάρατου» νόμου. Ευχαριστώ τον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο οφείλω την απότομη είσοδό μου στην τότε κυβέρνηση, και τη δυνατότητα να συμβάλω σε ένα σημαντικό τομέα. Αργότερα έκανε επιλογές που καθόλου δεν με εκφράζουν, αλλά κρατώ τα θετικά. Για την πρόσφατη περίοδο, τέλος, ευχαριστώ τον Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, που μου έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθώ εθελοντικά με σημαντικά θέματα του Ευρωκοινοβουλίου. Στη νέα πορεία, δεν είμαι σίγουρος για τα κυβικά του οχήματος, αλλά βλέπω ένα καθαρό ορίζοντα».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κυρίτσης με ανάρτησή του στο facebook, χαρακτήρισε τον εαυτό του «ανένταχτο» από σήμερα.

«Καλημέρα, μετά από 43 συναπτά έτη στην οργανωμένη πάλη, από σήμερα είμαι ανένταχτος. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, παρ’ ότι αναγκαστική όπως τα καταλαβαίνω τα πράγματα. Ψυχή βαθιά», έγραψε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ