Έσβησε στα 86 της χρόνια η γυναίκα θρύλος της δημοσιογραφίας στη χώρα μας, η Ελληνίδα “Anna WIntour” οπως την είχαν χαρακτηρίσει, πεθανε η Ρούλα Μητροπούλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκλονισμένος ο Παναγιώτης Τιμογιαννακης αναφερει:

ΕΧΑΣΑ τη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ μου ΜΑΝΑ.
ΡΟΥΛΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηταν η ΨΥΧΗ του “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ”. ΕΚΕΙΝΟΥ!!!!!!!!!!!!!!Του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ!!!
Η γυναίκα αυτή με άρπαξε ΠΑΙΔΑΚΙ και με μετέβαλε σε ΥΠΟΓΡΑΦΗ!!!
Εχω να πω πολλά αλλά όχι τωρα, δεν είναι η ωρα.
“ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΟΥ ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙΣ. ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙς!!!!”
ΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΩ ΡΕ ΜΑΝΑ!!!!

IMG 7616


Απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών η δημοσιογράφος Ρούλα Μητροπούλου, η μεγάλη κυρία των ελληνικών περιοδικών, πρώην εκδότρια των περιοδικών του Οργανισμού Λαμπράκη.

Η Ρούλα Μητροπούλου είχε γεννηθεί στις 10 Αυγούστου 1937. Ηταν απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα στο περιοδικό «Γυναίκα» των εκδόσεων Τερζόπουλου, του οποίου υπήρξε αρχισυντάκτρια. Στη συνέχεια εργάστηκε στον ΔΟΛ, όπου έγινε διευθύντρια του περιοδικού «Ταχυδρόμος» και ακολούθως εκδότρια και «ψυχή» του «Marie Claire» από την αρχή της κυκλοφορίας του, εμπνέοντας πολλές δημοσιογράφους συναδέλφους της, πριν γίνει εκδότρια όλων των περιοδικών του δημοσιογραφικού οργανισμού. Ο σύζυγός της, ο φωτογράφος Αγγελος Δημητριάδης, απεβίωσε τον Μάρτιο. 

Ηταν η Ελληνίδα Anna WIntour.
Ακόμη και σήμερα, ο ελληνικός περιοδικός τύπος φέρει το αποτύπωμά της.
Δυναμική, δαιμόνια, ασυγκράτητη, ντόμπρα, πολύ πιο μπροστά από την εποχή της. Μοναδική. Αντιμέτωπη με όλο το ανδρικό κατεστημένο του ΔΟΛ και πάντα νικήτρια.
Dame Ρούλα Μητροπούλου, υπήρξες υπέροχη.

Υποκλίνομαι μια τελευταία φορά.

Η Ρούλα στα αστέρια
Στα μέσα της δεκαετίας του ενενήντα, δουλεύαμε ήδη στα περιοδικά, χτύπησε το τηλέφωνο μου. Μόλις είχα πάρει κινητό. Καλημέρα σας ονομάζομαι Ρούλα Μητροπούλου, είμαι δημοσιογράφος, ετοιμάζω κάτι στη Θεσσαλονίκη και θαθελα να μιλήσουμε.
Η Ρουλα, η διευθύντρια της Γυναίκας, η σιδηρά κυρία των περιοδικών του Λαμπράκη, μερικοί τη λέγανε Αν Γουίντουρ των ελληνικών media. Ο άνθρωπος πίσω από την τεράστια επιτυχία του Ταχυδρόμου.
Συναντηθήκαμε στα νέα γραφεία του Close Up που θα άνοιγε σε λίγο. Πήγα με το κεφάλι χαμηλά, θα συναντούσα ένα μύθο.
Η Ρούλα Μητροπούλου, η εκδότης, η πανέξυπνη γυναίκα με το πιο αστραφτερό και διαπεραστικό βλέμμα που είδα ποτέ, ο σκληρός άνθρωπος όταν ήταν η ώρα και η φίλη όταν εκείνη διάλεγε πως ήταν επίσης, πάμε βρε σε κανένα ταβερνείο όλο κυριλέ μου προτείνετε, αυτό είναι η Θεσσαλονίκη, έλεγε…
Το μεγάλο σχολείο μας. Μια φορά με απέλυσε και δυο χρόνια μετά μου ξανατηλεφώνησε και με προσέλαβε ξανά με έκανε βοηθό αρχισυντάκτη. Η Ρούλα είχε το παλιό class, την παλιά πυγμή, την παλιά μύτη που έβλεπε πάντα μπροστά. Της χρωστάω. Έψαχνα καμια φώτο της να ανεβάσω. Κυκλοφορεί μόνο αυτή και κάτι αρχαίες ασπρόμαυρες. Εντυπωσιακό πόσο είχε προστατέψει τον εαυτό της από τη δημοσιότητα. Ρούλες και Ρούλα τελικά…86 ετών έφυγε. Καλό της ταξίδι.

Από τον Ταχυδρόμο και το λανσάρισμα του Marie Claire Greece, έως το θαύμα της ανάστασης του Cosmopolitan Greece, η Ρούλα, η Ρούλα Μητροπούλου, ήταν το mastermind πίσω από μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές του ελληνικού τύπου. Ταλαντούχα, πρωτοπόρος, δυναμική, οραματίστρια, με ένα τσαγανό που όμοιό της δεν έχουμε ξαναβρεί στο χώρο. Της χρωστάμε τόσα πολλά όλοι μας. Μας άφησε χθες για κάπου καλύτερα. Θα μας μείνει αξέχαστη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ