Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Στρατιωτική άσκηση «Olympic Cooperation 23» στην Θράκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια πραγματοποιήθηκε η τελική φάση της διακρατικής Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Olympic Cooperation 23»(«Ολυμπιακή Συνεργασία 23») στο Πεδίο Βολής Πετροχωρίου Ξάνθης, με την συμμετοχή, πέραν των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας, χερσαίων δυνάμεων από ΗΠΑ, Γαλλία, Κυπριακή Δημοκρατία, Βουλγαρία και Γεωργία.

Το παρών έδωσαν ακόμη παρατηρητές από την Αίγυπτο, την Αλβανία, την Αρμενία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία, την Ινδία, την Κυπριακή Δημοκρατία, τη Ρουμανία και τη Σαουδική Αραβικά. Τη Γαλλική Δημοκρατία εκπροσώπησε η Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Laurence Auer.

IMG 7645

Από πλευράς Στρατιωτικής Ηγεσίας παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ο Διευθυντής του Α΄ Κλάδου του ΓΕΣ Υποστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου, ο Διοικητής της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας Υποστράτηγος Νικόλαος Αθάνατος και άλλα στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την τελική φάση της Άσκησης παρακολούθησαν επίσης: Ο Υπαρχηγός Χερσαίων Δυνάμεων Γαλλίας Αντιστράτηγος Guillaume Du Breil De Pontbriand, ο Διοικητής 7th FR Armored Brigade Ταξίαρχος Phillipe Le Carff, ο Διοικητής 35 FR Regiment d’ Infanterie Συνταγματάρχης Phillipe Le Duc, ο MND-SE COM Υποστράτηγος Dorin Toma, ο MND-SE DCOM Ταξίαρχος Loic Girard, ο Εκπρόσωπος της Ιταλικής Ταξιαρχίας GARIBALDΙ Συνταγματάρχης Antonio Merenda, ο Ακόλουθος Άμυνας της Γαλλίας Σμήναρχος Olivier Madiot, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος των ΗΠΑ Συνταγματάρχης Nathan Mann, ο Ακόλουθος Άμυνας της Αιγύπτου Συνταγματάρχης Magdy Mohamad Ibrahim Radwan, ο Ακόλουθος Άμυνας της Ινδίας Συνταγματάρχης Vijayant Singh ο ODC-gr Ταξίαρχος Casey Luskin ο AST-GR Paul Kalbos ο ASG-BALKAN Συνταγματάρχης Terry Saul ο Σύμβουλος της Γαλλικής Πρεσβείας Christian Fatras κ.ά

«O αναθεωρητισμός δεν αποτελεί απειλή μόνο για την ασφάλεια των κρατών. Απειλεί και την ίδια την ευμάρεια των πολιτών και των κοινωνιών και για αυτό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και ισχυροί για να τον αντιμετωπίσουμε μαζί, μέσω ενός ευρύτατου πλέγματος δράσεων, συνεργασιών, συνεργειών που έχουν στόχο την προβολή των σημαιών, των κρατών και των κοινωνιών που συμμερίζονται τις ίδιες αρχές και τις ίδιες αξίες για το Διεθνές Δίκαιο και μια τάξη στον πλανήτη. Η ελληνική σημαία στέκει περήφανη σε αυτόν τον χώρο των κρατών που έχουν αυτές τις αξίες και αυτές τις αντιλήψεις».

Αυτά επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, στον χαιρετισμό του, και σχολίασε ακόμη: «Η παρουσία όλων αυτών των χωρών εδώ στην Θράκη αποδεικνύει τον διευρυμένο ρόλο που έχει αποκτήσει η πατρίδα μας, η Ελλάδα, στο πλαίσιο της συμμαχίας και της υπεράσπισης των κοινών μας αξιών και αρχών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ