Ισραήλ: Έντονη αντίδραση Νετανιάχου στις δηλώσεις των πρωθυπουργών Ισπανίας και Βελγίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους πρεσβευτές της Ισπανίας και του Βελγίου για επίπληξη λόγω των δηλώσεων που έκαναν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στην αιγυπτιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα, γράφει η ισραηλινή ‘Makan’.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε ότι η τρέχουσα ανθρωπιστική εκεχειρία δεν είναι επαρκής, ζητώντας την ανακοίνωση συνολικής κατάπαυσης του πυρός. Ο Σάντσεθ είπε επίσης ότι η χώρα του ενδέχεται να αναγνωρίσει σύντομα το κράτος της Παλαιστίνης, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν λάβει σχετική απόφαση.

Ο Νετανιάχου κατήγγειλε έντονα τις δηλώσεις τους

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατήγγειλε αμέσως και έντονα τις δηλώσεις των Ισπανών και Βέλγων ομολόγων του. Είπε ότι δεν θεωρούν τη Χαμάς πλήρως υπεύθυνη για τη διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, τη σφαγή Ισραηλινών πολιτών και τη χρήση των Παλαιστινίων ως ανθρώπινες ασπίδες.

Ο υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν κατήγγειλε επίσης έντονα αυτές τις δηλώσεις, χαρακτηρίζοντάς τες ως υποστήριξη της τρομοκρατίας, τονίζοντας ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας στη Λωρίδα της Γάζας μετά το τέλος της ανθρωπιστικής εκεχειρίας έως ότου εξαλειφθεί η κυριαρχία της Χαμάς και απελευθερωθούν όλοι οι απαχθέντες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ισπανία ασκεί σήμερα την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το Βέλγιο να αναλαμβάνει την εκ περιτροπής προεδρία της Ένωσης μετά από αυτήν, σημειώνει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ