13 Ισραηλινοί όμηροι και 39 παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι μετά απο τη μεσολαβηση Κατάρ και Αιγύπτου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίσιο τέλος στο θρίλερ της απελευθέρωσης της δεύτερης ομάδας των ομήρων από τη Χαμάς καθώς απόψε θα αφεθούν ελεύθεροι 13 Ισραηλινοί όμηροι και 39 παλαιστίνιοι κρατούμενοι, στο πλαίσιο της τετραήμερης εκεχειρίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Μετά τις ώρες αγωνίας που πέρασαν οι όμηροι αλλά και οι συγγενείς τους σύντομα θα βρεθούν και πάλι μαζί.

Η απόφαση της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς να καθυστερήσει την απλευθέρωση ομήρων μέχρις ότου το Ισραήλ τηρήσει τους όρους της συμφωνίας που αφορούν την είσοδο φορτηγών με βοήθεια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας λίγο έλειψε να τινάξει την εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών στον αέρα.

Η μεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ απεδείχθη σωτήρια καθώς το πρόβλημα που οδήγησε στην καθυστέρηση της απελευθέρωσης των ομήρων από τη Χαμάς επιλύθηκε, ανέφερε ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ επιβεβαίωσε ότι ξεπεράστηκαν τα εμπόδια, κατόπιν επικοινωνίας αξιωματούχων του Κατάρ και της Αιγύπτου. «Απόψε το βράδυ αναμένεται να απελευθερωθούν συνολικά 20 όμηροι, οι 13 εκ των οποίων είναι Ισραηλινοί», πρόσθεσε.

Το Ισραήλ από την πλευρά του θα αποφυλακίσει 39 Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Η Χαμάς επιβεβαίωσε επίσης ότι η απελευθέρωση της δεύτερης ομάδας των ομήρων θα γίνει απόψε και εξέφρασε ευχαριστίες προς την Αίγυπτο και το Κατάρ επειδή διασφάλισαν ότι θα συνεχιστεί η προσωρινή εκεχειρία με το Ισραήλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ