Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Σάλος με τον Μητσοτακη στο BBC: Αν κόβαμε μισή τη Μόνα Λίζα και η μισή ήταν στο Λούβρο, τι θα συνέβαινε;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέντευξη στο BBC παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος βρίσκεται στη Βρετανία στο πλαίσιο τριήμερης επίσημης επίσκεψης εργασίας.

Μιλώντας στη δημοσιογράφο Laura Kuenssberg ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα λέγοντας πως «θα φαίνονταν καλύτερα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Δεν είναι ζήτημα επιστροφής, τα Γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα και εκλάπησαν. Για εμάς είναι ζήτημα επανένωσης, που μπορείς να θαυμάσεις καλύτερα αυτά τα σημαντικά μνημεία».

«Αν κόβαμε μισή τη Μόνα Λίζα και η μισή ήταν στο Λούβρο, τι θα συνέβαινε;»,διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και προσέθεσε: «Δεν έχουμε κάνει όση πρόοδο θα θέλαμε στις διαπραγματεύσεις, αλλά είμαι υπομονετικός. Θα επιμείνω σε αυτές τις συζητήσεις. Έχω μια πλήρη θητεία μπροστά μου». Στη συνέχεια είπε πως θα έχει συνάντηση με τον Κιρ Στάρμερ των Εργατικών ο οποίος εμφανίζεται θετικός για την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα. «Θα τον συναντήσω και αυτόν και τον πρωθυπουργό αύριο και θα σας πω εν συνεχεία», είπε ο πρωθυπουργός.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η δημοσιογράφος του BBC ρώτησε τον πρωθυπουργό για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου όταν σκάφος με μετανάστες βυθίστηκε παρασέρνοντας στον θάνατο δεκάδες από αυτούς. Η πρωτοφανής τραγωδία είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Μάλιστα το BBC είχε «στήσει στον τοίχο» το ελληνικό Λιμενικό αμφισβητώντας την ελληνική εκδοχή των γεγονότων σχετικά με το πολύνεκρο ναυάγιο.

«Ερευνούμε το περιστατικό, αλλά θα ήθελα να επισημάνω ότι το Λιμενικό μας έχει σώσει δεκάδες χιλιάδες ζωές. Έχουμε δικαίωμα να ανακόπτουμε βάρκες στη θάλασσα και να επιστρέφουν εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν. Ρωτήσαμε αν θέλουν βοήθεια, δεν ήθελαν, ήθελαν να πάνε στην Ιταλία και πρέπει να αναζητήσουμε τις ευθύνες από τους διακινητές, όχι από τις χώρες. Γίνεται έρευνα από την ελληνική Δικαιοσύνη. Αλλά πρέπει να αναδείξουμε την ευθύνη των διακινητών. Δουλεύουμε με την Τουρκία και με την τουρκική ακτοφυλακή», ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ