Η Πέρκα αποκαλύπτει ποιος θα ειναι αρχηγος στο νεο κομμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αλέξης Χαρίτσης, σύμφωνα και με όσα προκύπτουν, θα είναι πιθανότατα ο επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα και της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα δημιουργήσουν άμεσα οι αποχωρήσαντες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκάλυψε η Πέτη Πέρκα.

Ανέφερε συγκεκριμένα πως: «Θα έχει ψηλά το θέμα της κλιματικής αλλαγής και ποιες θεσμικές αλλαγές θέλει η χώρα. Για την Κοινοβουλευτική Ομάδα υπάρχει μία έντονη κινητικότητα και από ανθρώπους έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάμε να κάνουμε έναν φορέα που θα ανακτήσει μία αξιοπιστία. Κατά πάσα πιθανότητα ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι ο αρχηγός».

Η ανεξάρτητη πλέον, βουλευτής, επανέλαβε τους λόγους της απόφασής της να αποχωρήσει από την Κουμουνδούρου: «Προφανώς είναι πολιτικοί οι λόγοι. Έχουμε πει πολλά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που έχω να πω είναι πως έχει έλλειμα πολιτικής κουβέντας και δημοκρατικής διαδικασίας. Θα ήθελα να αναφέρω ένα πρόσφατο παράδειγμα. Είμαι βουλευτής Φλώρινας και στην Φλώρινα υπάρχει μία νομαρχιακή επιτροπή που αριθμεί 21 άτομα και ξαφνικά βγήκε ένα κείμενο ως Νομαρχιακή Φλώρινας που ζητά την έδρα μου πίσω, το οποίο όμως, ήταν εις γνώση μόνο των 6-7. Δεν έγινε δημοκρατικά. Τα υπόλοιπα μέλη σκέφτονται να αποχωρήσουν. Κλάπηκε η υπογραφή τους».

Επίσης τόνισε πως «ο κ. Κασσελάκης αποκεφάλισε στελέχη που είχαν εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες, συνέχισε με διώξεις δημοσιογράφων μέχρι την Κεντρική Επιτροπή που ακούσαμε για το προσωπικό δημοψήφισμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ιδεολογικά είναι ένα κόμμα θολό. Υπάρχει έλλειμα δημοκρατίας αλλά και πολιτικού λόγου. Δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι δόκιμος και να μαθαίνει τώρα».

Αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα είπε πως «κράτησε μια στάση σταθερότητας. Περίμενα πως όταν κινδυνεύει όμως αυτό που αγαπάς ή το υπερασπίζεσαι ή το εγκαταλείπεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ