Συγκλονιστικό βίντεο – Η στιγμή της διάσωσης του Αιγύπτιου ναυαγού στη Λέσβο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βίντεο από τη στιγμή της διάσωσης του Αιγύπτιου ναυτικού, που κατάφερε να σωθεί πηδώντας στη θάλασσα και ανεβαίνοντας πάνω σε ένα βαρέλι, μετά το ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Στο βίντεο φαίνεται ο σοκαρισμένος άνδρας καθώς ανεβαίνει στο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, μέσα σε δίχτυ.

Ο Αιγύπτιος πήδηξε στη θάλασσα λίγο πριν το πλοίο βυθιστεί και έμεινε πάνω στο βαρέλι για σχεδόν 4 ώρες, παλεύοντας να κρατηθεί στη ζωή μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Στις 11 το πρωί περισυνελέγη από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο ναυαγός είναι σε γενική καλή κατάσταση, σύμφωνα πάντοτε με τους θεράποντες ιατρούς και η υγεία του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Όλη τη νύχτα θα συνεχιστούν οι έρευνες για τους 12 ναυτικούς που εξακολουθούν να ανγοούνται μετά το ναυάγιο φορτηγού πλοίου το οποίο βυθίστηκε ανοιχτά της Μυτιλήνης, το πρωί της Κυριακής. Η φρεγάτα Θεμιστοκλής θα παραμείνει στην Περιοχή ερευνών για όσο προβλέπουν οι διαδικασίες έρευνας και διάσωσης (searc and rescue SAR)

Όπως κατέθεσε ο Αιγύπτιος που διασώθηκε, το πλοίο είχε εισροή υδάτων από το βράδυ του Σαββάτου και προσπαθούσαν να αντλήσουν τα νερά.  Επίσης δήλωσε ότι είδε να βουτάνε στη θάλασσα πριν βουλιάξει το πλοίο αλλά 5 άτομα, αλλά χωρίς να είναι σίγουρος για τον αριθμό.

Η αναζήτηση για τον εντοπισμό των αγνοουμένων καθίσταται δύσκολη λόγω του σκότους αλλά και των καιρικών συνθηκών, παρότι έχει πέσει η ένταση των ανέμων.

Στις έρευνες συμμετέχει ελικόπτερο το οποίο θα φωτίζει την περιοχή ενώ έχουν δεσμευτεί επτά παραπλέοντα πλοία από τον θάλαμο έρευνας και διάσωσης αλλά κι ενός πλωτού ανοιχτής θαλάσσης.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχει διασωθεί ένα Αιγύπτιος, ενώ το μεσημέρι ανασύρθηκε η σορός ενός άλλου. Στο RAPTOR με σημαία Κομόρες επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης ανοιχτά της Λέσβου

Συγκλονιστικό βίντεο με τις αντίξοες συνθήκες, κατά την επιχείρηση διάσωσης, εν μέσω έντονης θαλασσοταραχής, μετά το ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου, όπου διασώθηκε 1 ναυτικός και μέχρι στιγμής αγνοούνται ακόμη 13

Παλεύουν με τα κύματα για να σώσουν τους ναυαγούς – Αποκαλυπτικό βίντεο από τη “μάχη” του λιμενικου

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ