Ξαφνικά στο Ισραηλ ο Ελον Μασκ – Θα συναντηθεί με Νετανιάχου και Χέρτζογκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Ίλον Μασκ μπαίνει, ως φαίνεται, γερά στο «παιχνίδι» της πολεμικής σύγκρουσης των Ισραηλινών με τη Χαμάς, καθώς σημερα Δευτέρα αναμένεται να ταξιδέψει στο Ισραήλ, όπου και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της χώρας, Ισαάκ Χέρτζογκ, καθώς και με συγγενείς ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Την είδηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετέδωσε απόψε το ισραηλινό Channel 12 TV και επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Χέρτζογκ, ο οποίος δήλωσε πως σκοπεύει να επισημάνει στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία την ανάγκη να καταπολεμηθεί ο αυξανόμενος αντισημιτισμός στο διαδίκτυο. Ο Μασκ κατηγορείται από οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι ενίσχυσε το αντιεβραϊκό μίσος στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), της οποίας είναι ιδιοκτήτης.

Η επίσκεψη του Μασκ στη Μέση Ανατολή, πάντως, συμπίπτει με την τέταρτη και τελευταία -εκτός σοβαρού απροόπτου- ημέρα της εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Νετανιάχου είχε συναντηθεί με τον πολυπράγμoνα επιχειρηματία στις 18 Σεπτεμβρίου στην Καλιφόρνια, οπότε και τον προέτρεψε να βρει μια ισορροπία μεταξύ της προστασίας της ελευθερίας της έκφρασης και της καταπολέμησης της ρητορικής μίσους, μετά τη διαμάχη που ξέσπασε για το αντισημιτικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα Χ. Ο Μασκ απάντησε τότε λέγοντας ότι τάσσεται κατά του αντισημιτισμού και οποιουδήποτε «προωθεί το μίσος και τη σύγκρουση», επαναλαμβάνοντας προηγούμενες ανακοινώσεις του ότι η πλατφόρμα του δεν θα προωθεί τη ρητορική μίσους.

Στις 15 Νοεμβρίου, ωστόσο, ο Μασκ φάνηκε να συμφωνεί με μια ανάρτηση στο Χ, η οποία ισχυριζόταν ότι οι Εβραίοι υποκινούν το μίσος εναντίον των λευκών. Στον χρήστη που επικαλέστηκε τη θεωρία συνωμοσίας της «Μεγάλης Αντικατάστασης» ο Μασκ απάντησε ότι λέει «την ακριβή αλήθεια». Ο Λευκός Οίκος κατήγγειλε την προώθηση «αντισημιτικού και ρατσιστικού μίσους» ενώ μεγάλες εταιρείες, όπως οι Walt Disney, Warner Bros Discovery και Comcast απέσυραν τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα.

Η θεωρία της «Μεγάλης Αντικατάστασης» λέει ότι Εβραίοι και αριστεροί σχεδιάζουν την εθνοτική και πολιτισμική αντικατάσταση των λευκών από μη λευκούς μετανάστες, κάτι που θα οδηγήσει σε «γενοκτονία των λευκών»!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ