Κατασκοπευτικό θριλερ στην καρδιά της Αθήνας με 58χρονο Ουκρανό κατάσκοπο των Ρώσων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η υπόθεση αφορά την σύλληψη καταζητούμενου από τις ουκρανικές αρχές σε πολυτελή βίλα στην Ανάβυσσο! Σύμφωνα με ρεπορτάζ, μια υπηρεσία πληροφοριών των Βαλκανίων ενημέρωσε πρόσφατα την ΕΥΠ ότι ο 58χρονος εργαζόταν για λογαριασμό της ρωσκής FSB. Μία ιστορία που είχε βγει στο φως εδώ και μερικές ημέρες, με την σύλληψή του να γίνεται στις 13/11.

Το υπερπολυτελές ακίνητο, στο γκαράζ του οποίου υπήρχαν εξίσου πολυτελή αυτοκίνητα, ήταν περικυκλωμένο από κάμερες ασφαλείας και αγκαθωτό συρματόπλεγμα προκειμένου να μην είναι εύκολα προσεγγίσιμο.

Ο 58χρονος Ουκρανός συνελήφθη με την κατηγορία του επικεφαλής εταιρείας εμπορίας αμυντικού υλικού και ότι υπεξαίρεσε το ποσό των 1.200.000 ευρώ από το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας. Εισέπραξε μεν τα χρήματα ως προκαταβολή για την προμήθεια του ουκρανικού στρατού με αλεξίσφαιρα και κράνη, δίχως ποτέ όμως να εκπληρώσει την υπάρχουσα συμφωνία.

Όπως προβλέπεται, το αίτημα έκδοσης του στην Ουκρανία αναμένεται να εξεταστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη εντός των επομένων ημερών.

Φαίνεται άλλωστε πως ο ύποπτος πραγματοποιούσε τουλάχιστον μια φορά τον μήνα ταξίδι στην Ρωσία, είτε μέσω Τουρκίας είτε μέσω Λευκορωσίας. Όσον αφορά την παρουσία του στην Ελλάδα το 2020 απέκτησε επενδυτική βίζα με την αγορά βίλας στην Ανάβυσσο. Τα ίχνη του στην χώρα υπήρχαν και την περίοδο 1996-2001 και είχε αποκτήσει επιπροσθέτως ελληνική ιθαγένεια με πλαστά δικαιολογητικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ