Οι τόποι των Μύθων – Οι προολύμπιες θεότητες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ – Τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ 12 ημίωρων επεισοδίων, ΕΤ1:
Στο συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς «ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ» γίνεται λόγος για τις χθόνιες και καταχθόνιες θεότητες που θα αφομοιωθούν με τους Ολύμπιους Θεούς. Επίσης, γίνεται αναφορά στους αρχαιότερους Ιερούς Τόπους και τα λίκνα της μυθολογίας, στην κοσμογονία και στον θρίαμβο του ΔΙΑ.

Η γεωγραφία της Ελλάδας απολαμβάνει ένα μοναδικό πολιτιστικό προνόμιο: ενώ σε άλλες χώρες τα βουνά είναι μόνο βουνά και τα ποτάμια απλώς ποτάμια, στην Ελλάδα πολλοί τόποι που μπορεί σήμερα να περνούν απαρατήρητοι έχουν αποτελέσει το σκηνικό των αρχαιότερων μύθων του πολιτισμού μας.

Με τη ματιά του Ισπανού ελληνιστή και ερευνητή Πέδρο Ολάγια, συγγραφέα του Μυθολογικού Άτλαντα της Ελλάδας, η σειρά ντοκιμαντέρ «ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ» μάς ξεναγεί στα πιο υποβλητικά τοπία της Ελλάδας, ιχνηλατώντας –μέσα από τη φύση, τη λογοτεχνία, την αρχαιολογία και τις ζωντανές μαρτυρίες των κατοίκων της– τους τόπους που ενέπνευσαν τους αρχαιοελληνικούς μύθους: τις πρώτες «ιστορίες» του δυτικού πολιτισμού.

Η σειρά αφυπνίζει τη συνείδηση του ταξιδιώτη, διερευνά τα σημάδια των μύθων μέσα από τα κείμενα των αρχαίων ιστορικών και ποιητών και μας προσκαλεί να ψηλαφίσουμε τα ζωντανά τους ίχνη πάνω στη γη που σήμερα πατούμε και κατοικούμε.

Το σενάριο είναι βασισμένο σε λογοτεχνικά έργα περισσοτέρων από εκατό Αρχαίων Συγγραφέων. Η πρωτότυπη μουσική είναι εμπνευσμένη από την Αρχαία Ελληνική μουσική και ερμηνευμένη από όργανα της εποχής εκείνης.

Βίντεο από χρήστη: kirmanesis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ