Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Έφαγε πόρτα ο Μητσοτακης απο τον Βρετανό πρωθυπουργό – Ακυρωσε την συνάντηση τους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οπως ανακοινώθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός αποφάσισε «ξαφνικά» να ακυρώσει την -προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη- συνάντησή του με τον Κυριακο Μητσοτακη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μάλιστα, έσπευσε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός: «Εκφράζω την ενόχλησή μου για το γεγονός ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη μας συνάντηση λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί. Ελλάδα και Βρετανία ενώνονται από παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και το πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων είναι εξαιρετικά ευρύ. Οι θέσεις της Ελλάδος για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι γνωστές. Ήλπιζα να έχω την ευκαιρία να τις συζητήσω και με τον Βρετανό ομόλογό μου, μαζί με τις μεγάλες προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας: Γάζα, Ουκρανία, Κλιματική κρίση, μετανάστευση. Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων».

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η άρνηση του Σούνακ να συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του φέρεται να οφείλεται στη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του περί επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο στα πάτρια εδάφη. Άλλωστε, νωρίτερα σήμερα, εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «η θέση μας είναι γνωστή και εις γνώση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα αποκτήθηκαν νόμιμα από το Βρετανικό Μουσείο, σύμφωνα με τους νόμους εκείνης της εποχής. Ανήκουν νόμιμα στο Βρετανικό Μουσείο».

Το θέμα είναι πως, κατ’ αυτόν τον τρόπο, επιβεβαιώνονται και οι «κακές γλώσσες», που υποστήριζαν ότι ο Μητσοτάκης ουσιαστικά πήγε στο Λονδίνο για προσωπικές υποθέσεις.

Και κάπου εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε πως, μόλις την περασμένη Πέμπτη, η Βρετανία υπέγραψε συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με την Τουρκία…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ