Νέος Αττίλας στην Κύπρο με εισβολή Τούρκων στην νεκρή ζώνη! Καμία αντίδραση από την Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα το απόγευμα στον Άγιο Δομέτιο στη Λευκωσία καμιά πενηνταριά Τούρκοι στρατιώτες εισέβαλαν στην νεκρή ζώνη, μόνο 30 μέτρα απόσταση από τις οικίες Ελληνοκυπρίων στις ελεύθερες περιοχές, τοποθέτησαν κάμερες παρακολούθησης και άλλα διάφορα σε σπίτι εντός της νεκρής ζώνης και φώναζαν συνθήματα.

Κατά τους κατοίκους της περιοχής Τούρκοι στρατιώτες βολτάρουν εδώ και δύο μήνες στην περιοχή.

Σημειώστε πως τα φυλάκια της Εθνικής Φρούρας βάσει της προ ετών αψυχoλόγητης μέρος των ΜΟΕ συμφωνίας απαγκίστρωσης είναι άδεια.

Ιλαροτραγικό: Όταν κάτοικοι του Αγίου Δομετίου τηλεφώνησαν στην αστυνομία αναφέροντας της πως Τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται στην «αυλή των σπιτιών τους», η αστυνομία τους απάντησε, αν συμβεί κάτι άλλο μην διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε.

Ως «σοβαρή συνεχιζόμενη παραβίαση της νεκρής ζώνης», χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, την τελευταία ενέργεια των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων, που αφορά στην τοποθέτηση σε ακατοίκητη κατοικία στη νεκρή ζώνη, στην περιοχή Αγίου Δομετίου, μεταλλικού ιστού, επί του οποίου τοποθετήθηκε περιστρεφόμενη κάμερα και αντένα.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ σχετικά με πληροφορίες για περιστατικό στη νεκρή ζώνη, ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι επιβεβαιώνεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας, αριθμός στρατιωτών των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων εισήλθαν στη νεκρή ζώνη, στην περιοχή Αγίου Δομετίου, ενώ μικρό κλιμάκιο του, εγκατέστησε σε ακατοίκητη κατοικία, γνωστή ως «Maria’s House» («Σπίτι της Μαρίας»), μεταλλικό ιστό, επί του οποίου τοποθετήθηκε περιστρεφόμενη κάμερα και αντένα.

Σημείωσε ότι τις προηγούμενες μέρες οι κατοχικές δυνάμεις είχαν επίσης προβεί σε ηλεκτροδότηση της οικίας προς υποστήριξη της ως άνω εγκατάστασης. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης οι Τούρκοι στρατιώτες αποχώρησαν από τη νεκρή ζώνη, ανέφερε.

«Το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως σοβαρή συνεχιζόμενη παραβίαση της νεκρής ζώνης», είπε ο κ. Λετυμπιώτης, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ειρηνευτική δύναμη για επαναφορά της κατάστασης εκεί που βρισκόταν πριν από τα πιο πάνω γεγονότα.

Παραβίαση του στάτους κβο στη νεκρή ζώνη κοντά στον Άγιο Δομέτιο επιχειρήθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις, ανέφεραν πηγές τη Δευτέρα στο ΚΥΠΕ, σημειώνοντας ότι η ειρηνευτική δύναμη, ΟΥΝΦΙΚΥΠ, χειρίζεται το θέμα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ ερωτηθείς σχετικά με το περιστατικό και την κατάσταση όπως διαμορφώνεται, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι η κατάσταση είναι επί του παρόντος είναι ήρεμη και οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ παρακολουθούν την κατάσταση μετά από αναφορές προσωπικού ασφαλείας κοντά στην ουδέτερη ζώνη. «Συνεργαζόμαστε με την τουρκοκυπριακή πλευρά για να αποτρέψουμε εντάσεις και να διασφαλίσουμε τη διατήρηση του status quo»,  πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 16.15.

KYΠΕ philenews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ