«Μοναχικοί λύκοι της Χαμάς» Κινδυνεύει η Ελλάδα από θύλακες ισλαμιστών; Τι απάντησε ο Αθανάσιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Δρ. Αθανάσιος Δρούγος στρατιωτικός και διπλωματικός αναλυτής και ειδικός σε θέματα παγκόσμιας ασφάλεια, τρομοκρατίας και ασύμμετρων απειλών στο Kontra News 21:30 με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη.

Συναγερμός και στην Ελλάδα

Μεταξύ των χωρών που έχουν λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας είναι και η Ελλάδα, με την Ελληνική Αστυνομία και την ΕΥΠ να βρίσκονται σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού».

Η ΕΕ βρίσκεται σε συναγερμό, φοβούμενη κάποιο «τυφλό» χτύπημα ως απάντηση στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή

Ανάμεσα στα σημεία που θα μπορούσαν να γίνουν «στόχοι» είναι κεντρικά σημεία πόλεων, εμπορικά κέντρα, διπλωματικά κτίρια, καθώς και ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης. Επιπλέον, ενίσχυση σε μέτρα προστασίας εφαρμόζεται σε «διπλωματικά και προξενικά κτίρια του Ισραήλ και του Ιράν», καθώς και παλαιστινιακών σημείων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο επίθεσης.

Το προφίλ ενός μοναχικού λύκου

Ο «μοναχικός λύκος», σύμφωνα με αναλυτές, λειτουργεί μόνος του και δεν τον νοιάζει να θυσιαστεί στο όνομα του Αλλάχ. Συνήθως κρατά χαμηλό προφίλ μέχρι την ημέρα που επιτίθεται σε στόχους στη Δύση.

Όπως ανέφερουν οι αναλυτές o «μοναχικός λύκος» συνήθως είναι ένας άνθρωπος που δε δεσμεύεται από κάποιες οργανώσεις ή κάποιο συγκεκριμένο επιχειρησιακό πλάνο κάποιας οργάνωσης, αλλά λειτουργεί μόνος του με αυτοσχέδια ή κανονικά όπλα.

Έτσι, υπάρχουν δύο κατηγορίες μοναχικών λύκων:

  • Εκείνοι που ορμώμενοι από ένα συναίσθημα ή ένα παιδικό τραύμα αποφάσισαν όταν μεγαλώσουν να εκδικηθούν τη Δύση
  • Η άλλη κατηγορία των μοναχικών λύκων είναι αυτή που προέρχεται από τα πεδία των μαχών και έχουν πολεμική εμπειρία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ