Ρίγη συγκίνησης έχει προκαλέσει η δωρέα ύψους 100.000 ευρώ που έκανε ζευγάρι ηλικιωμένων στο νοσοκομειο του Διδυμότειχου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Παναγιώτης Αραμπατζής, μαζί με τη σύζυγο του, κυρία Σωτηρία, είχαν στόχο ζωής να στηρίξουν τους πολίτες του τόπου τους που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας. Ο 93χρονος και η 90χρονη σύζυγός του ζούσαν χρόνια και δούλευαν στη Γερμανία και με τους κόπους μια ζωής αποφάσισαν αφού επέστρεψαν στα πάτρια εδάφη, να βοηθήσουν εκείνους που έχουν ανάγκη.

«Το σκεφτόμασταν εδώ και χρόνια αν σε περίπτωση ερχόμασταν στην Ελλάδα, να κάναμε κάτι. Η γυναίκα μου ζήτησε ασθενοφόρο. Να το κρατήσει όμως το νοσοκομείο δεν είναι δυνατόν γιατί το παίρνει το ΕΚΑΒ. Αφού είχα ευκαιρία, πήγα στο νοσοκομείο και ζήτησα τους υπεύθυνους. Μου είπαν πως χρειαζόμαστε άλλα πράγματα. Τους ευχαριστώ που δέχτηκαν την πρότασή μας, γιατί αν μου έλεγαν “όχι” θα ντρεπόμουν. Είναι αλήθεια ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη. Και σε μένα να βρεθεί ένας άνθρωπος να μου πει ”να σε βοηθήσω” θα το δεχτώ γιατί καλό είναι», ανέφερε ο κ. Αραμπατζής μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στο Open και συνέχισε: «Σε περίπτωση που χρειαστεί ασθενοφόρο και αυτό θα το κάνουμε, δεν είναι πρόβλημα».

Το νοσοκομείο πρότεινε στο ζευγάρι να χρησιμοποιηθούν για να αγοραστεί ένα μικρό λεωφορείο αντί για ασθενοφόρο, το οποίο θα μεταφέρει άτομα με ειδικές ανάγκες στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Ορεστιάδας τα οποία δέχονται τις υπηρεσίες του Κέντρου σε τακτική βάση και το οποίο διοικητικά ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο και πράγματι δέχθηκαν.

Ακόμη, με το τεράστιο ποσό που δώρισε το ζευγάρι, έγιναν αγορές σε τεχνολογικό εξοπλισμό κι ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση της εξωτερικής όψης του κτιρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ