Η Σερβία παρουσίασε τα νέα εγχώρια τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σερβικός Στρατός παρουσίασε τα νέα εγχώρια όπλα και εξοπλισμό του στο Κέντρο Δοκιμών Όπλων και Στρατιωτικού Εξοπλισμού Nikinci, στη Σερβία.

Τον στρατιωτικό εξοπλισμό παρουσίασε ο Σέρβος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας, Μίλος Βούσεβιτς.

Περιλαμβάνει μια σύγχρονη έκδοση του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης 4×4 Milos και του αυτοκινούμενου συστήματος αεράμυνας πυροβολικού PASARS.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει το Defense24, το τεθωρακισμένο όχημα Milos παραγωγής Yugoimport SDPR,  είναι ιδιοκτησίας του σερβικού κράτους, σχεδιάστηκε για να υποστηρίζει αποστολές περιπολίας, αναγνώρισης και αντιτρομοκρατίας. Ωστόσο, το όχημα μπορεί επίσης να αναδιαμορφωθεί ώστε να είναι όχημα διοίκησης ή μεταφοράς.

Σέρβος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας Βούσεβιτς περιέγραψε τα «νέα στρατιωτικά όπλα και εξοπλισμό ως μια σημαντική εξέλιξη που καταδεικνύει τη δική της παραγωγική ικανότητα της χώρας να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας».

Αύξηση πολεμικής ετοιμότητας

2 117

Το μη επανδρωμένο όχημα εδάφους Milos (UGV)

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε το Υπουργείο Άμυνας της Σερβίας, εγκαθίσταται νέος στρατιωτικός εξοπλισμός με στόχο την αύξηση της πολεμικής ετοιμότητας της χώρας.

Το Βελιγράδι παρουσίασε επίσης μια μη επανδρωμένη έκδοση του οχήματος Milos στην επίδειξη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίδονται, αναπτύχθηκε από το Σερβικό Στρατιωτικό Τεχνικό Ινστιτούτο.

 Το όχημα έχει απόσταση από το έδαφος 200 χιλιοστά και είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να εισέρχεται σε κτίρια από πόρτες.

Η κύρια αποστολή του οχήματος ορίστηκε ως η βοήθεια των ειδικών δυνάμεων και των μονάδων αναγνώρισης στη διεξαγωγή αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων.

Η Σερβία παρουσίασε επίσης το νέο της τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού 4×4 BOV OT και μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του οχήματος μάχης πεζικού BVP M-80 AB1.

M5

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ