Παγώνουν απο το κρυο οι μαθητες στον Εύοσμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί να βρισκόμαστε μια «ανάσα» μακριά από τον Δεκέμβριο, με τις θερμοκρασίες να είναι ήδη αρκετά χαμηλές, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, σε κάποια σχολεία όμως της Θεσσαλονίκης, οι μαθητές έμειναν… στα σπίτια τους επειδή δεν υπήρχε θέρμανση!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestivnal.gr, το 15ο και το 4ο Δημοτικού Σχολείο Ευόσμου παρέμειναν κλειστά τη Δευτέρα εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με την καταγγελία μητέρας 11χρονης μαθήτριας που φοιτά στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, ο καυστήρας δεν λειτουργούσε ήδη από τον περασμένο Απρίλιο και οι γονείς προσπάθησαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα πριν ξεκινήσει η νέα χρονιά. Ωστόσο, όπως λέει η ίδια: «ο ένας πετούσε το μπαλάκι των ευθυνών, στον άλλον. Ο διευθυντής μας έλεγε ότι ο λέβητας είναι θέμα του δήμου και ο δήμος μας έλεγε ότι είναι θέμα διευθυντή».

Σήμερα, εκδόθηκε ανακοίνωση ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

«Εγώ δεν έστειλα το παιδί μου σήμερα στο σχολείο. Ανεπίσημα ξέρουμε ότι αύριο ολοκληρώνονται οι εργασίες. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση επίσημη. Ορισμένοι γονείς απαιτούν να ανοίξει το σχολείο γιατί δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους. Όταν διαπιστωθεί ότι ο λέβητας λειτουργεί κανονικά και σωστά και υπάρξει ενημέρωση φυσικά και θα στείλω την κόρη μου στο σχολείο», πρόσθεσε η μητέρα της 11χρονης.

Από πλευράς του ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, Γιώργος Σταυρίδης ζήτησε συγγνώμη από τους μαθητές και όπως τόνισε: «δεν φταίνε σε τίποτα τα παιδιά». Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι την καθυστέρηση των εργασιών: «Για σήμερα μετά από εισήγηση των δύο διευθυντών των σχολείων, λειτούργησαν κανονικά. Πίεσα τον υπεύθυνο και χθες έγινε η μεταφορά του λέβητα. Σήμερα θα ολοκληρωθεί το έργο και αύριο το πρωί το σχολείο θα έχει θέρμανση» ανέφερε ο αντιδήμαρχος προσθέτοντας: «Φέρω ηθική ευθύνη αλλά δεν κάνω εγώ τις μελέτες».

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, Αλέξανδρος Ζυγουρής ανέφερε ότι οι εργασίας θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ώρες και ότι αύριο θα έχουν θέρμανση. «Τη Δευτέρα ήταν κλειστό το σχολείο. Σήμερα ήταν καλύτερες οι καιρικές συνθήκες γι’ αυτό και αποφασίσαμε να ανοίξουμε. Κάποιες τάξεις έχουν και κλιματιστικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ