Μία κακοσχεδιασμένη (;) αποτυχία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με μια λιτή και ολιγόλεξη ανακοίνωση το πρωθυπουργικό οίκημα στο Λονδίνο, δικαιολόγησε την ακύρωση της επίσκεψης Μητσοτάκη για να συναντήσει εκεί τον τρέχοντα ένοικο αυτού, Σούνακ, κρίνοντας ότι μια τέτοια συζήτηση, για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ο λόγος, δεν θα ήταν «εποικοδομητική».

Βεβαίως και δεν θα ήταν εποικοδομητική, θα ήταν μόνο «γόνιμη» όπως συνηθίζουν να αποκαλούν, διπλωματικά, την άρνηση. Μια άρνηση χρεωμένη ως «απρέπεια» από τον «ακυρωμένο».

Και πασιφανώς η αιτία της ακύρωσης ήταν η γνωστή τσουχτερή συνέντευξη Μητσοτάκη για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, αλλά και οι άλλες του, οικονομικού επιπέδου, συναντήσεις που προηγήθηκαν.

Τώρα ποίος ο απρεπής, και ποίος ο ευπρεπής θα τα βρείτε…στο μέλλον. Το μόνο βέβαιο που εξάγεται, είναι το ότι αυτό το ταξίδι του Μητσοτάκη ήταν μία κακοσχεδιασμένη, ή καλοσχεδιασμένη αποτυχία. Τι άλλο;

Σε ότι όμως αφορά τα οικονομικά ευέλπιδα, τα μη ανακοινώσιμα αποτελέσματα, μόνο επιτυχία προσέλκυσης επενδυτών δεν δείχνουν. Τέλος και σε ότι δε αφορά τα υπόλοιπα, τα ιδιωτικά, δεν αφορούν τον λαό.

Αυτό που αφορά ομως την Ελλάδα και τους έλληνες, είναι ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη έγινε όπλο στα χέρια της βρετανικής κυβέρνησης για να νομιμοποιήσει στα μάτια του βρετανικού λαού, την χυδαία σύμπλευση και συμφωνία με την Τουρκία εις βάρος της Ελλάδας…

Δεν παίρνω όρκο λοιπόν ότι η συγκεκριμένη ατυχία Μητσοτάκη ήταν όντως «αποτυχία»…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ