Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Αποκάλυψη του Ευαγγελου Αντωναρου: Ο Μητσοτάκης προσπαθούσε από πέρυσι να συναντήσει τον Σούνακ και είχε εισπράξει άρνηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H ακύρωση της προγραμματισμένης συναντησης με τον Ελληνα πρωθυπουργό απο τον Βρετανό ομόλογο του Σούνακ είναι απαραδεκτη.
Συνιστά προσβολή όχι μόνο για τον Μητσοτάκη αλλά και για τη χώρα μας.
Όμως: Καθώς περνούν οι ώρες τα στοιχεία ενισχύουν την υποψία μου ότι το θέμα είναι πολύ πιο σύνθετο.

Οι Βρετανοί ισχυρίζονται — επώνυμα — ότι υπήρχε συμφωνία να μην τεθεί το θέμα των Γλυπτών δημόσια, ειδικά πριν την συνάντηση. Η ελληνική πλευρά, με ανώνυμες διαρροές (εδώ είναι μια σπουδαία ποιοτική διαφορά), ισχυρίζεται ότι τέτοια συμφωνία δεν υπήρχε.

Ποιον να πιστέψει κανείς; Ως Έλληνας θέλω να πιστέψω τον πρωθυπουργό τηε Ελλάδας. Αλλά οι συχνά ανειλικρινείς και παραπλανητικές δηλώσεις Μητσοτάκη με κάνουν να έχω δεύτερες σκέψεις.

Και κάτι ακόμη: Ο Μητσοτάκης προσπαθούσε από πέρισυ να συναντήσει τον Σούνακ — και είχε εισπράξει άρνηση.

Αυτή τη φορά εξασφάλισε το πολυπόθητο ραντεβού. Δεν είμαι βέβαιος όμως ότι οι λεπτομέρειες είχαν συζητηθεί διεξοδικά και δεσμευτικά. Η διεθνής διπλωματία απαιτεί λιγότερους αυτοσχεδιασμούς μαθητευόμενων μάγων.

ΥΓ. Θεωρώ τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα κάποιων δικών μας ΜΜΕ ότι η στάση Σουνακ “υπαγορεύθηκε” από κοινά συμφέροντα της Μεγ.Βρετανίας με την Τουρκία. Αν φτάνουμε εμείς να ανγνωρίζουμε την ύπαρξη τέτοιων (υποθετικών κατ’ έμε) μοχλών πίεσης της Τουρκίας στη διεθνή σκακιέρα, ζήτω που καήκαμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ