Η σύζυγος του αρχηγού της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών δηλητηριάστηκε από «βαρέα μέταλλα»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας ανέφεραν, επικαλούμενα ενημερωμένες πηγές, ότι η σύζυγος του αρχηγού των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών  Κίριλο Μπουντάνοφ δηλητηριάστηκε με «βαρέα μέταλλα».

Η ουκρανική εφημερίδα «Babylon» επικαλέστηκε αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών που ανέφεραν ότι η Μαριάνα Μπουντάνοβα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία και ότι τώρα υποβάλλεται σε θεραπεία.

Ένας από τους αξιωματούχους πρόσθεσε ότι οι ουσίες με τις οποίες δηλητηριάστηκε η Μπουντάνοβα «δεν χρησιμοποιούνται με κανέναν τρόπο στην καθημερινή ζωή ή κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων». Ο αξιωματούχος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η ουκρανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Ukrainska Pravda επικαλέστηκε αργότερα δικές της πηγές ότι οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν πράγματι ότι η κυρία Μπουντάνοβα είχε δηλητηριαστεί. Ο ιστότοπος πρόσθεσε ότι οι γιατροί πιστεύουν ότι της έδωσαν δηλητηριασμένη τροφή. Αλλά επιβεβαίωσαν ότι τώρα «αισθάνεται καλύτερα» μετά την ολοκλήρωση της αρχικής θεραπείας.

Ο ιστότοπος ανέφερε ότι πολλοί άλλοι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών ήταν επίσης δηλητηριασμένοι. Ωστόσο, δεν υπήρξαν αναφορές που να δείχνουν ότι ο ίδιος ο στρατηγός Μπουντάνοφ μπορεί να έχει στοχοποιηθεί.

Οι ουκρανικές στρατιωτικές πληροφορίες δεν σχολίασαν δημόσια αυτές τις αναφορές, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε το βρετανικό BBC. Οι αναφορές δεν διευκρίνισαν εάν η Ρωσία πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από την εικαζόμενη επίθεση ή όχι.

Ο Μπουντάνοφ έπαιξε σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολλών μεγάλων στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των ρωσικών δυνάμεων, μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Όσο για τη σύζυγό του, εργάστηκε στο παρελθόν ως σύμβουλος του δημάρχου του Κιέβου.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Μπουντάνοφ, 37 ετών, είπε στον ιστότοπο War Zone ότι ο ίδιος και η σύζυγός του μένουν στο γραφείο του από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία «για λόγους ασφαλείας».

 Ο Αντρέι Γιουσόφ, εκπρόσωπος της Ουκρανικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, είχε δηλώσει προηγουμένως στην ιστοσελίδα Ukrainska Pravda ότι ο Μπουντάνοφ είχε γλυτώσει από περισσότερες από 10 απόπειρες δολοφονίας.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ