Συνταξιούχος εσωσε το σπίτι του και πετυχε διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην διαγραφή της οφειλής σε ποσοστό 65,84% για ηλικιωμένο χαμηλοσυνταξιούχο προχώρησε πιστωτικό ίδρυμα, μετά από παρέμβαση της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος. Παράλληλα, το υπόλοιπο ποσό ρυθμίστηκε σε 120 δόσεις χωρίς την προσημείωσης της ‘Α κατοικίας του καταναλωτή.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, συνεχίζει να στηρίζει υπερχρεωμένους δανειολήπτες που αδυνατούν λόγω των χαμηλών εισοδημάτων τους να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες. Μάλιστα, ανέφερε ενδεικτικά την υπόθεση χαμηλοσυνταξιούχου ηλικιωμένου καταναλωτή ο οποίος κατοικεί σε παραμεθόριο νησί και δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειό του λόγω της ακρίβειας σε συνάρτηση με το χαμηλό εισόδημά του.

Όπως έκανε γνωστό η Ένωση στην ανακοίνωσή της, η οφειλή της πιστωτικής κάρτας ανερχόταν σε 28.104,85 ευρώ ενώ, για τη ρύθμιση της, το πιστωτικό ίδρυμα απαιτούσε την προσημείωση της κύριας κατοικίας. Μετά την παρέμβασή της, το πιστωτικό ίδρυμα διέγραψε την οφειλή σε ποσοστό 65,84% ενώ το υπόλοιπο ποσό ρυθμίστηκε σε 120 δόσεις χωρίς την προσημείωσης της Ά κατοικίας του καταναλωτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ