Ισπανία και Μεγαλη Βρετανία πολυ κοντά στο να βρουν λύση για το Γιβραλτάρ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον, έχει δείξει επιθυμία να επιτευχθεί συμφωνία, δήλωσε ο Ισπανός ομόλογός του Χοσέ Αλμπάρες.

Η Ισπανία είναι «πολύ κοντά» στην υπογραφή συμφωνίας για το καθεστώς του βρετανικού εδάφους του Γιβραλτάρ μετά το Brexit, δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες μετά από συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον στις Βρυξέλλες, μετέδωσε το Reuters.

«Κάναμε πρόοδο σήμερα γιατί ο Ντέιβιντ Κάμερον έδειξε την επιθυμία να καταλήξει σε συμφωνία», είπε ο Αλμπάρες στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση.

«Είμαστε πολύ, πολύ κοντά», πρόσθεσε. Πλάνα από τη δήλωσή του μεταδόθηκε από το ισπανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVE.

Ο Αλμπάρες δεν είπε πότε οι δύο πλευρές θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν μια πλήρη συμφωνία, αλλά είπε ότι συζητούν συγκεκριμένες λεπτομέρειες, όπως μια φόρμουλα για το πώς θα χρησιμοποιηθεί το αεροδρόμιο.

Το καθεστώς του Γιβραλτάρ -ενός θύλακα στο νοτιότερο σημείο της Ισπανίας που βρίσκεται υπό βρετανική κυριαρχία από τον 18ο αιώνα- και ο τρόπος φύλαξης των συνόρων με την Ισπανία αποτελούν επίμαχα ζητήματα από τότε που η Βρετανία ψήφισε το 2016 υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

1 315

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ