Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Σε αυτή την παράγκα πέρασε την νύχτα ο ηλικιωμένος που η αστυνομια πέταξε έξω απο το σπίτι του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτες εικόνες απ’την Χαλκιδική.
Εδώ θα περάσει τη νύχτα 82χρονος ανάπηρος Θεόφιλος Τζοχουνιδης.
Ο ηλικιωμένος άστεγος αρνείται να φύγει απ’το σπίτι που πέρασε μια ολόκληρη ζωή.
Το σπίτι που έζησε περισσότερο από μισό αιώνα και μεγάλωσε τα 3 παιδιά του.

Ο 82χρονος σήμερα θα κοιμηθεί σε αυτοσχέδιο σπιτάκι έξω απ’το σπίτι του, στο τσουχτερό κρύο, ενώ μες στο ζεστό σπίτι θα κοιμούνται οι μπράβοι του αγοραστή.
Αυτη η καλύβα βρέθηκε σε ελάχιστες ώρες και γέμισε αμέσως με τα απαραίτητα για να μπορέσει ο 82χρονος να επιβιώσει χάρη στην αλληλεγγύη.

Αυτό το σπιτάκι είναι το σύμπτωμα των 2 κόσμων:
Από τη μία ένας 82χρονος περνά τη νύχτα σε αυτοσχέδια καλύβα επειδή τον έδιωξε απ’το σπίτι του ένας πλούσιος & η αστυνομία.
Απ’την άλλη ένα ολόκληρο χωριό από τον Δήμο μέχρι τα συνδικάτα και τους γείτονες, τρέχει και γεμίζει την καλύβα με έπιπλα και θερμάστρα για να μείνει στο άνθρωπος στη ζωή.
21ος αιώνας

Σύμφωνα με το xalkidikipolitiki.gr, το ξύλινο σπιτάκι τοποθετήθηκε έξω από την οικία του ηλικιωμένου αφού έδωσε την άδεια ο δήμος. Από χθες ο 81χρονος Θεόφιλος Τζοχουνίδης τόνισε πως δεν θέλει σε καμία περίπτωση να εγκαταλείψει το σπίτι του και θα περάσει εκεί στο σπιτάκι το επόμενο διάστημα.

Στις δύσκολες στιγμές που περνά ο 81χρονος έχει στο πλευρό του τους γείτονες οι οποίοι έβγαλαν προσωρινά κάποια μικροέπιπλα και έναν καναπέ για να κοιμάται.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις της κόρης του ηλικιωμένου:

Το χρονικό

Δεν έχει τέλος το μαρτύριο του συνταξιούχου κ. Θεόφιλου Τζοχουνίδη στη Χαλκιδική, ο οποίος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και έμεινε ξανά στον δρόμο, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να τον πετάνε έξω από το σπίτι του που βγαίνει σε πλειστηριασμό.

Όπως αναφέρει το xalkidikipolitiki.com, αστυνομικοί έβγαλαν από το σπίτι τον ηλικιωμένο με αναπηρία, όπως και τα προσωπικά του αντικείμενα. Απεγνωσμένος ο κ. Τζοχουνίδης ο οποίος βρέθηκε ξανά στον δρόμο, λίγες μέρες πριν τις γιορτές, δήλωσε: «Δεν έχω πού να πάω και πού να μείνω. Θα περιμένω εδώ έξω».

Στο πλευρό του έσπευσαν γείτονες που προσπάθησαν να αποτρέψουν την έξωση. «Ντροπής πράγματα. Ούτε τα σκυλιά δεν βγάζουν έτσι έξω από το σπίτι τους. Άσε τον άνθρωπο μέσα. Να χτυπήσει; Αν είναι δυνατόν» είπε γείτονας του 81χρονου. Σημειώνεται ότι η κόρη και ο εγγονός του οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηλικιωμένος ήταν εγγυητής σε δάνειο που έλαβε ο γιος του και δεν κατάφερε να το αποπληρώσει επειδή έμεινε άνεργος. Τελικά το σπίτι του 81χρονου βγήκε σε πλειστηριασμό από fund και τον περασμένο Μαΐο του έκαναν έξωση, με την είδηση να κάνει τον γύρο των ΜΜΕ. Ο ηλικιωμένος ζούσε με τα υπάρχοντα του στο μπαλκόνι για 56 ημέρες, αρνούμενος να εγκαταλείψει στο σπίτι του, ώσπου κέρδισε προσωρινή διαταγή με την οποία ακυρωνόταν η διαδικασία για την έξωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ