Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Ανακοίνωση για την ταυτοποίηση του διοικητή του Τάγματος Αζόφ που έδωσε εντολή για τον βομβαρδισμό του ελληνικού χωριού Σαρτανά στη Μαριούπολη εξέδωσε η Ζαχαροβα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για τον Αρσέν Ντμίτρικ, διοικητή του τάγματος Αζόφ, ο οποίος σύμφωνα με την ανακοίνωση, καταδικάστηκε ερήμην σε 25 χρόνια φυλάκιση από το Ανώτατο Δικαστήριο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

GAGoRMyWQAAKGtG

«Ο νεοναζιστής από το «Azov» A. Dmytryk καταδικάστηκε ερήμην σε 25 χρόνια φυλάκιση για διαταγές να βομβαρδίσουν μια κατοικημένη περιοχή στους οικισμούς Sartana, Kalinovka και Talakovka στην περιοχή Kalmius της ΛΔΚ την περασμένη άνοιξη» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπρόσωπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κονασένκοφ, τον Φεβρουάριο του 2023, «στις 26 Φεβρουαρίου από τις 16:00 έως τις 16:20 Ουκρανοί εθνικιστές από το τάγμα “Αζόφ” χτύπησαν με αεριωθούμενα συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων “Γκραντ” κατοικημένα τετράγωνα του χωριού Σαρτανά στα περίχωρα της Μαριούπολης και το σχολείο αρ. 8 της Μαριούπολης. Ως αποτέλεσμα υπάρχουν νεκροί μεταξύ των αμάχων και καταστροφές κατοικιών. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας προειδοποιούσε ότι από τους Ουκρανούς εθνικιστές προετοιμάζονταν παρόμοιες προβοκάτσιες».

«Τα δικαστήρια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με βάση στοιχεία, συνεχίζουν να επιβάλλουν ποινές σε Ουκρανούς νεοναζί που έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα κατά αμάχων» αναφέρει μεταξύ άλλων η Μαρία Ζαχάροβα τονίζοντας ότι η διερεύνηση για εγκλήματα πολέμου από μαχητές των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζονται και κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ