Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Νεα 48ωρη απεργια των οδηγών ταξι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι οδηγοί ΤΑΞΙ στην Αττική αντιδρώντας στο υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Την επόμενη εβδομάδα τραβούν χειρόφρενο 5 και 6 Δεκεμβρίου, όπως αποφάσισε την Τετάρτη το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

Mε ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΑ προκρίνει την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων «εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων αυτοκινητιστών για την φοροληστρική επίθεση της κυβέρνησης».

Το ΣΑΤΑ επισημαίνει ότι «το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας. Είναι ωμή δολοφονία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αξιών που υποτίθεται ότι παρέχει μια δημοκρατική χώρα στους πολίτες της. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδίασε τον εργασιακό θάνατο χιλιάδων επαγγελματιών, μεταξύ αυτών και των αυτοκινητιστών ταξί».

Το Συνδικάτο προσθέτει ότι το ΤΑΞΙ κινδυνεύει με αφανισμό και πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι αυτοκινητιστές να εξοντωθούν οικονομικά και να αναγκαστούν να παραδώσουν τις άδειές τους σε πολυεθνικές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σύμφωνα με το ΣΑΤΑ, στόχος της κυβέρνησης είναι:

Η εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.
Η υπαλληλοποίηση 750.000 ανθρώπων που θα στελεχώσουν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και πολυεθνικές.
Η παροχή νέων φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο (μείωση των συντελεστών στους φόρους συγκέντρωσης κεφαλαίου και πώλησης εισηγμένων μετοχών) τα οποία προβλέπονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Για τους λόγους αυτούς το ΣΑΤΑ διεκδικεί την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου, την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
Η απεργία αφορά στα ΤΑΞΙ της Αθήνας. Ωστόσο, αναμένεται η απόφαση της Ομοσπονδίας, η οποία θα συνεδριάσει την Παρασκευή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ