Αραβικό καψόνι στον Γερμανο πρόεδρο – Πως τον “εξευτέλισε” ο σουλτάνος ΥΠΕΞ του Κατάρ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γερμανός Πρόεδρος βρέθηκε στη Ντοχα για… τρίωρη επίσκεψη και η άφιξή του εκεί αντί να γίνει με κάθε επισημότητα και τυπικότητα, έγινε με εξευτελισμό, αφού κανένας αξιωματούχος του Κατάρ δεν ήταν παρών για να τον υποδεχτεί επίσημα!

Με τα χέρια σταυρωμένα, ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ στεκόταν όρθιος μπροστά στην πόρτα του κυβερνητικού γερμανικού αεροσκάφους και περίμενε τουλάχιστον μισή ώρα, μέχρι να έρθει να τον υποδεχθεί και τον χαιρετήσει ο Υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Σουλτάνος ​​Μπιν Σαάντ Αλ Μουραϊκί.

Να είχε γίνει άραγε «λάθος» με τον σχεδιασμό, ή οι αξιωματούχοι του εμιράτου ψυχράθηκαν με τη Γερμανία, γιατί ο Στάινμαϊερ έκατσε μόλις τρεις ώρες εκεί, ενώ στο Ισραήλ κάθισε τρεις μέρες και στο Ομάν δύο νύχτες;

Στη Γερμανία πάντως, η επιρροή της Ντόχα στον πόλεμο Ισραήλ–Χαμάςθεωρείται κάπως «αμφιλεγόμενη» σύμφωνα με την DW, καθώς το Κατάρ είναι η έδρα της πολιτικής πτέρυγας της Χαμάς.

Τον Οκτώβριο μάλιστα, η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκείχε δηλώσει στο ZDF επ’ αυτού: «Δεν δεχόμαστε υποστήριξη της τρομοκρατίας. Για να τερματιστεί αυτή η τρομοκρατία, χώρες όπως το Κατάρ έχουν ειδική ευθύνη».

Το Κατάρ εξοργίστηκε από εκείνα τα σχόλια και δεν αποκλείεται να την… πλήρωσε με το καψόνι ο Γερμανός Πρόεδρος, ο οποίος πήγε στη Ντόχα για να συζητήσει τις προσπάθειες απελευθέρωσης των εναπομεινάντων Γερμανών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Το Κατάρ πιστεύεται επίσης ότι έχει στείλει τουλάχιστον 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στη ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας, για να χρηματοδοτήσει, εν μέρει, τους μισθούς των νοσοκομείων και του διοικητικού προσωπικού. Σύμφωνα με το εμιράτο, η μεταφορά κεφαλαίων γίνεται με την άδεια του Ισραήλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ