Ισραηλ: Οι εμπόλεμοι δήλωσαν ότι η εκεχειρία θα συνεχιστεί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα παραταθεί κατά μία ημέρα μέχρι την Παρασκευή, επιβεβαίωσε την Πέμπτη το Κατάρ, ως χώρα μεσολαβητής, καθώς η εξαήμερη ανθρωπιστική παύση στη Λωρίδα της Γάζας επρόκειτο να λήξει.

« Η παλαιστινιακή και η ισραηλινή πλευρά συμφώνησαν να παρατείνουν την ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας για άλλη μια μέρα », δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ματζέντ αλ-Ανσαρί.

Η Χαμάς ανακοίνωσε ήδη νωρίς την Πέμπτη την παράταση της εκεχειρίας κατά μία ημέρα.

Η εκεχειρία παρατάθηκε λίγα λεπτά πριν τη λήξη της

Η εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ στις 24 Νοεμβρίου μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος Χαμάς, που βρίσκεται στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, παρατάθηκε την τελευταία στιγμή το πρωί της Πέμπτης, ανέφεραν οι δύο εμπόλεμοι.

Επρόκειτο να λήξει στις 7 π.μ. τοπική ώρα (5 π.μ. UT), αλλά ένα τέταρτο πριν από τη λήξη της προθεσμίας, ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε μια δήλωση στο X (πρώην Twitter) δηλώνοντας ότι η «επιχειρησιακή παύση» θα «συνεχιστεί», υπό το φως των προσπαθειών των μεσολαβητών να συνεχίσουν τη διαδικασία απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Η Χαμάς, από την πλευρά της, ανέφερε ότι η εκεχειρία παρατάθηκε για «μια έβδομη ημέρα».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ