Ιωάννα Λιουτα: Φτωχοποίηση και υπερφορολόγηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το νέο κύμα φτωχοποίησης έχει αφετηρία αυτή τη φορά τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες.

Έχουμε ένα μοντέλο ανάπτυξης , το οποίο αναπαράγει ελλείμματα.Ένα παραγωγικό μοντέλο το οποίο που βασίζεται στην υπερφορολόγηση αυτών που δεν έχουν, στην μη φορολόγηση των πλουσιότερων και στο real estate.

Aυξάνουν το ΦΠΑ στην εστίαση στο 24% για τα μη αλκοολούχα ποτά και τα ροφήματα πλην του καφέ ( ο καφές θα αυξηθεί τον Ιούνιο) και μειώνουν στο 13% τον ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο.Που θα ωφελήσει τελικά αυτή η μείωση και ποιους θα ωφελήσει η μείωση στα τουριστικά πακέτα.Μήπως τις μεγάλες τουριστικές εταιρείες και μόνο αυτές.

Τα μαγαζιά παραμένουν ανοιχτά με μεγάλη δυσκολία

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο την τελευταία 10ετία είναι 10 δις. ευρώ. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές το πρώτο εξάμηνο φέτος στον e-efka είναι 660 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζουμε ότι με το Μεσοπρόθεσμο του 2011 η εστίαση είχε περάσει από το 13% ΦΠΑ στο 23% και είχαν αναφέρει στον προϋπολογισμό ότι θα εισπραχθούν 1 δις. ευρώ και τελικά εισέπραξαν 160 εκατ.ευρώ.

Η Κυβέρνηση έχει εξαντλήσει κάθε επιχείρημα και δικαιολογία για την ακρίβεια .
– ότι οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες,
– ότι φταίει ο Ρώσος Πρόεδρος και ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί.Ακόμα και
-ότι φταίνε οι προσφορές 1+1 μας είπαν.

Δεν μας λένε όμως γιατί προϊόντα πολυεθνικών χρεώνουν με διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές τα προϊόντα τους στην χώρα μας από ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπη.

🎙️στον Real fm 97.8 με τον Τέρενς Κουίκ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ