Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σταύρου Καλεντερίδη στην Αθήνα: Η ώρα των λύκων – Ο κατευνασμός των Κεμάλ, Χίτλερ και Μουσολίνι από τους “Συμμάχους”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την ίδρυση του σύγχρονου Ελληνικού κράτους η χώρα μας βρίσκεται υπό την διαρκή απειλή ενός ακόρεστου και ιμπεριαλιστικού αντιπάλου. Για την αντιμετώπιση της αναθεωρητικής Τουρκίας, η σύγχρονη πολιτική ιστορία προσφέρει πολύτιμα μαθήματα στην ελληνική διπλωματία.

IMG 7969

Η πολιτική κατευνασμού που υιοθέτησαν οι Αγγλία και Γαλλία λίγο πριν το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αποδείχθηκε καταστροφική για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Αντί να διασφαλίσουν την ειρήνη, οι «Σύμμαχοι» κατεύνασαν διαδοχικά τρεις αυταρχικούς ηγέτες, τους Μουσταφά Κεμάλ, Μπενίτο Μουσολίνι και Αδόλφο Χίτλερ, οδηγώντας νομοτελειακά τις εξελίξεις στον απόλυτο πόλεμο.

Οι κατευνασμοί που αναλύονται διεξοδικά στο παρόν βιβλίο δεν προκάλεσαν μονάχα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και τα επακόλουθα αυτού, τα οποία βιώνουμε σήμερα στην Ευρώπη, την ανατολική Μεσόγειο και την Μ. Ανατολή.

Οι Εκδόσεις Ινφογνώμων σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σταύρου Καλεντερίδη με τίτλο,

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ: Ο κατευνασμός των Κεμάλ, Χίτλερ και Μουσολίνι από τους «Συμμάχους»

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις 18:30, στο καφέ “O Κήπος του Μουσείου” στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (28ης Οκτωβρίου | Πατησίων 44, Αθήνα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Γεώργιος Αϋφαντής – Πρέσβης ε.τ.
Ιωάννης Μπαλτζώης – Αντιστράτηγος ε.α.
Χαράλαμπος Μηνάογλου – Δρ. Ιστορίας, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας

Συντονίζει η Ζωή Βελέντζα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ