Μεγαλόψυχος ο Κυριακος: Άφησα πίσω μου το θεμα με τον Σουνακ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή την παρουσία του στο Ντουμπάι για τη Σύνοδο των COP28 για το κλίμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη στο Bloomberg, όπου ένα από τα θέματα ήταν φυσικά το διπλωματικό επεισόδιο που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο, με την ακύρωση της τελευταίας στιγμής της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Ρίσι Σούνακ, με υπαιτιότητα του Βρετανού.

Ο κ.Μητσοτάκης, παρότι σχεδόν όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ ασχολούνται με το θέμα, τόνισε ότι… άφησε «πίσω» του αυτό το συμβάν και πως δεν θέλει να δώσει «υπερβολικά μεγάλη σημασία» στα όσα συνέβησαν!

«Στο πνεύμα των καλών σχέσεων των δύο χωρών δεν έχω πολλά να προσθέσω σε αυτό το θέμα, ούτε θέλω να εμπλακώ σε εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Βρετανίας. Είπαμε ό,τι έχουμε να πούμε και δεν έχω να προσθέσω κάτι. Θέλω να αφήσω αυτό το περιστατικό πίσω, αλλά το ταγκό χρειάζεται δύο. Δεν έχουμε μιλήσει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε μεταξύ άλλων για το «μεταρρυθμιστικό έργο» της κυβέρνησης, για την πράσινη μετάβαση στην Ελλάδα και για το στόχο «να αυξήσουμε την παραγωγή πράσινης ενέργειας και να παρέχουμε ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη».

«Είμαστε στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής αλλά δεν μπορούμε να επιτύχουμε μόνοι τους στόχους μας», σημείωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην ελληνική οικονομία, λέγοντας πως είναι ιδιαίτερα ανθεκτική, αλλά και στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ενώ με αφορμή ερώτηση για την αβεβαιότητα στην Ευρώπη, ανέφερε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ισχυρή λαϊκή εντολή.

«Η ανάπτυξή μας περιμένουμε ότι θα ξεπεράσει την ανάπτυξη της Ευρωζώνης και αυτό είναι επιτυχία λαμβάνοντας υπόψη τι έχει συμβεί στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες», είπε και σημείωσε: «Αν δείτε τους δείκτες μπορείτε να διαπιστώστε ότι πάμε καλύτερα από ό,τι οι χώρες της Ευρωζώνης και θεωρώ ότι θα διατηρήσουμε αυτή την ανάπτυξη και τα επόμενα χρόνια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ