Κλιμακώνεται η κρίση Ισπανίας-Ισραήλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της χώρας του από τη Μαδρίτη μετά τις δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ ότι το Ισραήλ κατέχει συστηματικά παλαιστινιακά εδάφη.

Σε δήλωσή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, ο υπουργός Κοέν κατηγόρησε τον Ισπανό πρωθυπουργό Σάντσες.

Ανέφερε ότι η χώρα του «ενήργησε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», ο Κοέν δήλωσε ότι αποφάσισε να ανακαλέσει τον Ισραηλινό Πρέσβη στη Μαδρίτη για διαβουλεύσεις.

Ο Κοέν σημείωσε ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις στη Γάζα «μέχρι να εξαλειφθεί η Χαμάς και να απελευθερωθούν όλοι οι Ισραηλινοί κρατούμενοι».

Οδηγία για την κλήση του Ισπανού Πρέσβη

Από την άλλη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου, διέταξε να κληθεί ο Ισπανός Πρέσβης στο Τελ Αβίβ στο υπουργείο Εξωτερικών στη Δυτική Ιερουσαλήμ λόγω των λόγων του Σάντσεθ.

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, αναφέρεται ότι ο Νετανιάχου ζήτησε να κληθεί ο Ισπανός πρέσβης στο υπουργείο ως αντίδραση στις δηλώσεις του Σάντσεθ.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Σάντσεθ είπε σε δήλωσή του στην κρατική τηλεόραση RTVE, «Είδαμε ότι το Ισραήλ καταλαμβάνει συστηματικά παλαιστινιακά εδάφη, τη Δυτική Όχθη. Τώρα βλέπουμε τι συμβαίνει στη Γάζα».

Αναφερόμενος στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ο Σάντσεθ είπε: «Οι εικόνες που παρακολουθήσαμε, και ειδικά οι θάνατοι κοριτσιών και αγοριών, εγείρουν ειλικρινά τις αμφιβολίες μου για την εκπλήρωση των διεθνών ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ισραήλ».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ