The New York Times: Το Ισραήλ γνώριζε το σχέδιο της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ισραήλ γνώριζε για το σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς για περισσότερο από ένα χρόνο. Αυτή είναι η αποκάλυψη των New York Times που είχαν πρόσβαση σε αυτό το λεπτομερές σχέδιο. Σύμφωνα με αυτή τη μεγάλη αμερικανική εφημερίδα, οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις.

Είναι ένα έγγραφο 40 σελίδων που αντιστοιχεί -από κάθε άποψη- στο λεπτομερές σχέδιο της τρομοκρατικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου: ίδια μεθοδική εισβολή, ίδια μαχητικά στα αλεξίπτωτα πλαγιάς, ίδια ρουκέτα και ίδιες χειροβομβίδες που εκτοξεύτηκαν από drones για να συντρίψουν την ισραηλινή άμυνα. Αφορούσε επίσης τον έλεγχο ολόκληρων κοινοτήτων και τη σύλληψη όσο το δυνατόν περισσότερων ομήρων.

Ένα χρόνο πριν

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1024x617.jpg
«The New York Times»

Όχι μόνο ο ισραηλινός στρατός απέκτησε αυτό το έγγραφο ένα χρόνο πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, αλλά κυκλοφόρησε ευρέως μεταξύ των ηγετών του, σε σημείο που οι ειδικοί του έδωσαν την κωδική ονομασία: «Τείχος της Ιεριχούς».

 Οι New York Times μπόρεσαν να εξετάσουν αυτές τις ανταλλαγές email. Δείχνουν πόσο υποτιμήθηκε ο εχθρός.

Ισραηλινοί αναλυτές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μια τέτοια επίθεση ήταν πέρα ​​από τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς.

Τον περασμένο Ιούλιο, ωστόσο, ένας αναλυτής προσπάθησε να ειδοποιήσει την ιεραρχία του: η Χαμάς είχε μόλις πραγματοποιήσει μια ημέρα έντονης εκπαίδευσης πολύ παρόμοια με το σχέδιο «Τείχος της Ιεριχούς», είπε.

«Ας περιμένουμε υπομονετικά»

Αλλά οι ανώτεροί του παραμερίζουν τις ανησυχίες του και τις χαρακτηρίζουν ως «φανταστικό σενάριο».

«Ας περιμένουμε υπομονετικά», απάντησε Ισραηλινός συνταγματάρχης.

Ένας χείμαρρος λαθών που οδήγησαν στη χειρότερη αποτυχία των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών από το 1973 καταλήγουν οι New York Times.

  Ένα κραχ που μοιάζει πολύ με αυτό των αμερικανικών πληροφοριών πριν από την 11η Σεπτεμβρίου υπενθυμίζει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ